O sarbatoare cu video mapping, holograme si AR, la Bucuresti

0

Asociatia Educativa Godmother va organiza, în perioada 8 noiembrie – 11 noiembrie 2018, evenimentul cultural – educativ “Centenarul prin ochii prezentului – o incursiune digitala în istorie”, în parcarea Mall Baneasa.

Prin acest eveniment, organizatorii îsi doresc sa ofere participantilor, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, sentimente si trairi unice, o calatorie digitala în atmosfera anului 1918 si în cele mai importante clipe ale realizarii Marii Uniri.

Astfel, participantii vor intra în contact cu momentul Marii Uniri prin activitati interactive si tehnologii care le vor crea sentimentul ca sunt în mijlocul evenimentelor istorice. Ei vor porni într-o calatorie prin momentele decisive ale Primului Razboi Mondial, prin viata sociala a perioadei si prin momentele hotaratoare ale zilei de 1 Decembrie 1918. Toata experienta va fi traita prin intermediul tehnologiilor anului 2018, la 100 de ani de la Marea Unire: video mapping, holograma 3D, cabina de proba virtuala, puzzle digital, realitate augmentata.

“Anul Centenarului trebuie sa fie despre romani si despre Romania. Trebuie sa vorbim despre lucrurile care ne unesc si care ne-au facut sa rezistam împreuna în acesti 100 de ani. În acelasi timp, nu trebuie sa uitam ca suntem în anul 2018. Un an si o perioada în care oamenii din întreaga lume sunt mai conectati decat au fost vreodata. Un an si o perioada în care tehnologia este parte integranta din viata fiecaruia dintre noi”, a transmis Asociatia Educativa Godmother.

În cele patru zile de eveniment în intervalul 11:00 – 21:00, participantii vor fi invitati sa viziteze un muzeu interactiv, o constructie pe a caror pereti exteriori vor fi proiectate imagini ale campurilor de lupta din Primul Razboi Mondial, cele mai importante figuri care si-au adus contributia la realizarea Marii Uniri, imagini din cele trei regiuni istorice ale Romaniei anului 1918, imaginile memorabile ale zilei de 1 Decembrie 1918.

Daca exteriorul constructiei va fi un spectacol vizual pentru cei prezenti, în interior, participantii vor fi delectati cu un spectacol senzorial prin care vor urmari cele mai importante evenimente care au facut posibila Marea Unire, vor trai momentele decisive ale Primului Razboi Mondial, se vor întalni cu romanii anului 1918, vor intra în atmosfera vietii sociale din cele trei regiuni istorice si, mai ales, în cea a zilei de 1 Decembrie 1918.

“Vom realiza practic un serial al Marii Uniri compus din 9 episoade, fiecare cu povestea si tehnologia sa, astfel încat vizitatorii sa poata urmari fie tot spectacolul, fie doar parti pe care le considera mai interesante”, au completat organizatorii.

Astfel, interiorul muzeului virtual va cuprinde 9 spatii care vor functiona atat împreuna, pentru a oferi o imagine de ansamblu a istoriei Marii Uniri, cat si separat, fiecare dintre aceste spatii oferind o experienta unica, diferita, atat ca subiect abordat, cat si ca tehnologie folosita.

Decorurile exterioare vor recrea atmosfera celor 100 de ani de istorie, iar aceasta va fi întregita si de prezenta unei fanfare care va interpreta cantece patriotice. Tot în exteriorul muzeului virtual vor fi derulate activitati educativ-distractive dedicate celor mici, dar si adultilor: ateliere, puzzle, pictura, jocuri interactive, photo corner personalizat pe tema Centenarului. Pentru a vedea programul detaliat, va rugam consultati site-ul evenimentului www.centenardigital.ro

Asociatia Educativa Godmother si-a propus sa dezvolte proiecte inovative, sustenabile si de calitate care sa contribuie la dezvoltarea comunitatii prin activitati culturale si educationale. Asociatia are ca scop crearea premiselor necesare finantarii unor obiective de interes public si implicarea în proiecte ce vizeaza categoriile defavorizate ale societatii romanesti.

Evenimentul este finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si face parte din seria proiectelor de Aniversare a Centenarului Romaniei (1918-2018) si a Primului Razboi Mondial.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.