Liana Stanciu, prezentator al unui eveniment caritabil alaturi de un copil cu autism

0
Luni, 12 noiembrie, la Hotel Marriott va avea loc cea de-a VI-a editie Trofeul Generozitatii, evenimentul caritabil organizat anual de Asociatia Help Autism. 
Pentru al treilea an la rand, gazda serii va fi personalitatea de radio si televiziune, Liana Stanciu. Inca de la prima editie pe care a prezentat-o, la invitatia Help Autism, vedeta a devenit un adevarat ambasador al copiilor cu autism, a ramas alaturi de cauza, a sustinut si promovat campaniile asociatiei si chiar si-a imprumutat celebra voce pentru spot radio si tv, destinat strangerii de fonduri pentru sustinerea programelor de terapie. La aceasta editie, Liana va avea un coprezentator mai putin obisnuit, pe David, un copil cu autism, recuperat.
David are acum 9 ani, merge in clasa a doua la o scoala obisnuita, are prieteni si este un copil integrat. Povestea lui este insa una diferita. La varsta de 3 ani, a pierdut brusc tot ce acumulase. A incetat sa mai aiba contact vizual si sa se mai exprime, cum o facea pana atunci, au aparut problemele comportamentale si fixatiile alimentare. A fost diagnosticat cu Tulburare de Spectru Autist si, la 5 ani, a ajuns la Help Autism, unde a fost integrat intr-un program de terapie zilnica.
Povestea lui David este povestea unei copilarii castigate, o sansa pe care Help Autism doreste sa o ofere tuturor celor 500 de copii cu autism pe care ii sustine.
Trofeul Generozitatii este evenimentul prin care, an de an, in luna noiembrie, asociatia le spune „multumesc” celor care sunt aproape de cauza copiilor cu autism, parteneri, companii si voluntari, si strange fonduri pentru sustinerea programelor de terapie.
La aceasta editie, Liana Stanciu si David, in numele tuturor copiilor si parintilor asociatiei, vor oferi cele cinci trofee ale recunostintei pentru „Sponsorul anului”, „Evenimente cu impact social”, „Cel mai recent partener alaturat cauzei”, „Voluntarul Help Autism” si „Cel mai implicat partener media”.
Atmosfera serii va fi completata de momente artistice de exceptie. Artista Paula Seling se alatura, in acest an, cauzei copiilor cu autism si va incanta invitatii cu talentul sau remarcabil, intr-un recital incarcat de emotie si energie, deopotriva. Evenimentul va fi incheiat de o alta voce consacrata, soprana pop opera Ianna Novac.
Din experienta editiilor anterioare, asociatia se asteapta ca licitatia si tombola sa aduca fonduri care sa acopere cateva sute de ore de terapie, atat de necesare recuperarii copiilor.
Mari designeri, artisti plastici si brand-uri de renume au oferit, si in acest an, produse si servicii care vor ajunge la cei mai generosi oaspeti. Picturi, zboruri cu elicopterul, creatii vestimentare sau bijuterii unicat si obiecte de artizanat, dar si obiecte realizate de copiii cu autism si parintii lor, sunt doar cateva dintre produsele scoase la licitatie, in fata celor peste 150 de invitati.
De 9 ani, Asociatia Help Autism lupta pentru ca fiecare copil cu autism din Romania sa aiba sansa la o viata normala. Asociatia sustine in programe de terapie, in centrele din Bucuresti si Suceava, prin parteneriatele public-private si la domiciliu, 500 de copii care sufera de Tulburare de Spectru Autist. Costurile lunare pentru terapia unui copil cu acest diagnostic se ridica pana la 1000 de euro lunar, costuri nedecontate de stat si greu de sustinut de catre familii. Tocmai de aceea, implicarea companiilor si a persoanelor fizice, prin sponsorizari si donatii, reprezinta singura sansa ca acesti copii sa aiba parte de terapia care ii poate ajuta sa duca o viata normala.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.