Secția TBC din cadrul Spitalului Județean Vrancea, parțial închisă!

0

Trei saloane ale secţiei de Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani au fost închise, miercuri, de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, care s-au autosesizat după ce în mediul online au circulat imagini din secţia TBC a spitalului.

Reprezentanţii spitalului judeţean spun că, în ultimii ani, secţiile unităţii medicale au fost modernizate rând pe rând, iar pentru secţia de Pneumoftiziologie, cunoscută sub numele de secţia TBC, există un proiect cu fonduri europene, care va demara în prima parte a anului 2019.

Potrivit acesteia, clădirea care găzduieşte în prezent secţia TBC este veche şi de aceea igienizările periodice nu au avut efectul scontat.

„Este o clădire veche, dată în folosinţă în 1970, care nu a beneficiat niciodată de reabilitare. Chiar dacă s-au făcut periodic igienizări, acestea nu au rezistat, din cauza vechimii clădirii”, a spus Alina Cosma.

La începutul anului 2019, secţia TBC va intra complet în reabilitare, dar lucrările vor fi efectuate etapizat, pe sectoare, dat fiind specificul pacienţilor, care nu pot fi relocaţi în alte clădiri sau secţii ale spitalului.

Pe reţelele de socializare au apărut, în ultimele zile, imagini din saloanele de la secţia TBC a Spitalului Judeţean Focşani, în care se puteau vedea pereţi plini de igrasie, paturi cu saltele pătate de sânge şi urina pacienţilor, grupuri sanitare insalubre. Imaginile au fost filmate cu un telefon mobil şi postate ulterior pe Facebook

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.