Comitetul Național pentru Limitarea Rezistenței la Antimicrobiene, înființat!

0

Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri, la propunerea Ministerului Sănătăţii, o hotărâre care prevede înfiinţarea Comitetului Naţional pentru Limitarea Rezistenţei la Antimicrobiene, structură ce are ca scop elaborarea şi monitorizarea activităţii de aplicare a strategiei naţionale privind utilizarea prudentă a antibioticelor, limitarea creşterii rezistenţei microbiene la antibiotice a populaţiei şi animalelor şi prevenirea răspândirii microorganismelor rezistente.

Potrivit unui comunicat de presă al MS, colaborarea între domeniile sănătăţii umane, veterinare şi creşterea animalelor va fi realizată în cadrul acestui comitet interministerial, care va avea responsabilitatea elaborării şi actualizării strategiei naţionale şi a planului naţional de acţiune pentru combaterea rezistenţei la antibiotice.

„Rezistenţa microbiană la antibiotic este o preocupare la nivelul statelor europene şi chiar mondial. În România, până acum, au fost parcurşi foarte puţini paşi către controlul rezistenţei microbiene. Trebuie să identificăm cauzele care generează fenomenul antibiorezistenţei şi obstacolele pe care trebuie să le depăşim printr-un program de acţiune naţional destinat combaterii fenomenului”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, citată în comunicatul de presă.

Comitetul va fi coordonat de Ministerul Sănătăţii

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.