Zeci de mii de consultații gratuite în cadrul Caravanei Profilaxiei

0

Peste 35.000 de persoane din municipiul Iaşi şi din judeţ au beneficiat, în ultimii zece ani, de consultaţii gratuite în cadrul Caravanei Profilaxiei, iar peste 1.000 de cazuri sociale au fost finalizate cu tratamente susţinute de Facultatea de Medicină Dentară, prin intermediul Fundaţiei „Grigore T. Popa”.

„Urmărim susţinerea profilaxiei terţiare, urmărind adultul pe tot parcursul său, evoluţia patologiei sale. Controalele în privinţa stării de sănătate orală ar trebui să se facă periodic, măcar de două ori pe an. Pentru o sănătate orală trebuie respectată o igienă corectă, iar pasta şi peria de dinţi, accesoriile utile în realizarea igienei orale, trebuie folosite corect. Astfel, ar trebui să crească şansa de îmbunătăţire a calităţii vieţii lor şi, nu în ultimul rând, sănătatea orală să influenţeze pozitiv sănătatea generală”, a declarat decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF „Gr. T. Popa” din Iaşi, prof. univ. dr. Norina Forna, preşedintele Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie.

Caravana Profilaxiei, organizată sub coordonarea prof. univ. dr. Norina Forna, se desfăşoară anul acesta cu titlul: „Trecut, prezent, viitor în Medicina Dentară contemporană – programe de profilaxie”.

Manifestarea, ajunsă la ediţia jubiliară, a X-a, evaluează şi impactul pe care acest eveniment, care vizează reabilitarea sistemului stomatognat axat pe profilaxia terţiară a adultului, l-a avut în rândul populaţiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.