Firea, criticată dur de liderul PSD Constanța

Share:

Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, consideră că primarul Capitalei, Gabriela Firea, “s-a dedat la atacuri de o violenţă extremă şi s-a lansat într-o serie de afirmaţii lipsite de logică şi dovezi, aducând prejudicii grave de imagine partidului”. Stroe spune că probabil prin astfel de afirmaţii Firea doreşte să creeze o ruptură şi excluderea sa din partid.

Felix Stroe a reacţionat, duminică, la declaraţiile făcute de Gabriela Firea, sâmbătă seara, la RTV. El consideră că Gabriela Firea a lansat o serie de atacuri de o violenţă extremă şi a adus grave prejudicii partidului.

“Sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni televizate, primarul general al Capitalei Gabriela Firea s-a dedat la atacuri de o violenţă extremă şi s-a lansat într-o serie de afirmaţii lipsite de logică şi dovezi, aducând prejudicii grave de imagine partidului al carui vicepreşedinte este. Nu poţi să nu te gândeşti că prin aceste acţiuni doreşte de fapt, cu orice preţ să creeze o ruptură şi excluderea sa, în locul unei demisii de onoare, care ar face-o să piardă de drept respectiva funcţie”, a afirmat liderul PSD Constanţa, potrivit News.ro.

El susţine că dintre toate afirmaţiile făcute de Gabriela Firea de o gravitate deosebită este aceea că Liviu Dragnea vrea să desfiinţeze Bucureştiul.

“Dintre toate afirmatiile făcute, de o gravitate deosebită este aceea că Liviu Dragnea doreşte să desfiinţeze Bucureştiul (?!). Cu atât mai mult, cu cât este cunoscut faptul că organizarea administrativ-teritorială a României este consacrată prin Constituţie şi nu poate fi modificată decât printr-un proces legislativ complex şi de durată – ideea în sine este absolut aberantă şi nu se regăseşte sub nicio formă în conţinutul programului de guvernare al PSD, program care a întrunit sufragiile unei majorităţi covârşitoare a electoratului”, a precizat Felix Stroe.

Liderul social-democraţilor constănţeni consideră că primarul Capitalei face acuzaţii nefondate, spunând că Liviu Dragnea ar fi blocat proiecte majore în ţară şi în Bucureşti.

“În incercarea disperată de a-şi atrage de partea sa primarii de sector, d-na Firea îi acuză pe aceştia că ar complota împreună cu preşedintele Liviu Dragnea împotriva bucureştenilor. Mai mult, face acuzaţii absolut nefondate, pretinzând implicarea preşedintelui partidului în blocarea unor proiecte majore din ţară şi din Capitală, când în realitate tocmai preşedintele Camerei Deputaţilor s-a implicat personal în demararea acestor proiecte. Partidul Social Democrat rămâne consecvent în aplicarea reformei administrativ-teritoriale şi a programului de guvernare locală, implicit de dezvoltare economico-socială a Capitalei”, a mai afirmat Stroe.

El a precizat că Gabriela Firea face afirmaţii puerile, lipsite de orice fundament, acestea fiind ale unei persoane însetate de răzbunare.

“În continuarea acţiunilor sale, de demonizare a preşedintelui PSD şi a activităţii sale, d-na Firea pretinde fără dovezi că instituţiile de control ale statului inventeaza dosare şi că «… nici pe vremea guvernării PDL sau a tehnocraţilor nu am avut atâtea controale» (?!) Mai mult, tot Liviu Dragnea ar fi organizat împreună cu Ministerul de Interne şi «echipa sa de comunicare» acţiunea de pe 10 august (?!), adăugând: «Ştiu mai multe, dar nu vreau să spun!», afirmaţii puerile, lipsite de orice fundament, ale unei persoane însetate de răzbunare”, a declarat preşedintele PSD Constanţa.

Felix Stroe susţine că acuzaţia modului în care PSD gestionează alocaţia bugetară destinată partidelor este uşor de demontat deoarece acele cheltuieli sunt monitorizate şi controlate an de an de instituţii abilitate.

“Alte susţineri foarte grave şi fără dovezi vizează felul în care PSD gestionează alocaţia bugetară destinată partidelor politice, acuzaţie uşor de demontat, datorită faptului că toate aceste cheltuieli sunt strict monitorizate şi controlate  an de an de instituţiile abilitate ale statului. Ideea că sondajele de opinie ar fi fost falsificate în favoarea preşedintelui PSD este demontată automat  de faptul că şi alte sondaje, comandate de partide din opoziţie, au prezentat aproximativ aceleaşi rezultate. Evident, d-na Firea este disperată şi dezamagită de scăderea personală în sondajele de opinie, generată de rezultatele înregistrate la nivelul primăriei Capitalei, rezultate care-i sunt strict imputabile”, a mai spus Felix Stroe.

El îi aminteşte Gabrielei Firea că ocupă interimar funcţia de preşedinte la PSD Bucureşti şi că poate teama de alegeri libere în cadrul partidului o face să lanseze aceste acuzaţii grave şi nefondate.

“În fine, legat de alegerile pentru organizaţia Bucuresti, d-na Firea uită că, spre deosebire de preşedintele PSD – care a fost ales prin votul Congresului partidului, domnia sa ocupă funcţia în mod interimar. Poate teama de alegeri libere şi democratice în cadrul partidului o fac să lanseze aceste acuzatii grave, nefondate şi lipsite de dovezi”, a declarat preşedintele PSD Constanţa.

În finalul declaraţiei sale, Felix Stroe o roagă pe Gabriela Firea să înceteze cu aceste atacuri care nu fac decât să afecteze imaginea PSD.

“Personal, o rog pe stimata mea colegă să înceteze definitiv cu acest gen de atacuri publice care nu fac altceva decât să afecteze grav imaginea Partidului Social Democrat, partid care cu atâta generozitate i-a oferit şansa de a candida pe lista sa la Primăria Generală a Capitalei. Partidul Social Democrat are forurile necesare în care se pot dezbate orice fel de probleme politice şi economice, dar care să aibă o susţinere reală şi pentru care se pot găsi soluţii viabile”, a mai transmis liderul PSD Constanţa.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.