Olguța Vasilescu rămâne fără mandatul de ministru

Lia Olguţa Vasilescu, unul dintre membrii cei mai vocali ai Cabinetului Dăncilă, este marele perdant a remanierii guvernamentale: a rămas fără minister. Preşedintele Iohannis a revocat-o de la Ministerul Muncii, dar nu a numit-o la Transporturi.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea în Guvernul Dăncilă 2 a Liei Olguţa Vasilescu, la Ministerul Muncii, şi a lui Ilan Laufer, la Ministerul Dezvoltării, pe considerentul că sunt nepotriviţi.

„Am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate. Așadar, se revocă din funcția de membru al Guvernului miniștrii Vasilescu, Andrușcă, Ivașcu, Cojocaru și Bran, se ia act de demisia ministrului Fifor și se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii: domnul Leș, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale, domnul Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Matei, ministrul Tineretului și Sportului.

Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate (Lia Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer – n.r.)”, a anunţat preşedintele Iohannis marţi la Cotroceni.

Lia Olguţa Vasilescu va fi astfel înlocuită de la Ministerul Muncii de Marius Budăi, dar nu va fi numită la Transporturi, de unde preşedintele nu l-a revocat la Lucian Şova.

Preşedintele nu a acceptat nici numirea lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării, astfel că nu l-a revocat pe actualul titluar, vicepremierul Paul Stănescu.

Klaus Iohannis a criticat soluţia remanierii guvernamentale, dar a acceptat-o, motivând criza de timp până la preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.