România urcă în topul mondial al capacităţii de a dezvolta şi atrage talentele

România a urcat cinci poziţii în topul mondial al capacităţii de a dezvolta, reţine şi atrage talentele, ajungând pe locul 56 din 63 de ţări analizate de institutul elveţian IMD World Competitiveness Center.

Conform clasamentului realizat de IMD World Competitiveness Center în anul 2018, Elveţia se plasează, din nou, pe prima prima poziţie în acest clasament global, iar în primele 10 poziţii există doar o singură ţară din afara Europei Occidentale, respectiv Canada, ocupanta locului 6. SUA se clasează abia pe locul 12, urmată de Singapore, care este cea mai bine clasată ţară asiatică din acest clasament.

„Economiile aflate pe primele zece poziţii au în comun un nivel ridicat al investiţilor în educaţie publică şi o calitate ridicată a vieţii, care le permite să dezvolte capitalul uman local şi să atragă profesionişti bine pregătiţi de peste hotare”, spune Arturo Bris, directorul IMD World Competitiveness Center.

În Europa de Est, Estonia performează cel mai bine clasându-se pe locul 28, urmată Slovenia, locul 30, Letonia, 35, Lituania pe locul 36, Cehia, locul 37 şi Polonia pe locul 38. România este devansată de ţări precum Kazahstan, locul 40, Rusia, locul 46, Ucraina, locul 48, sau Ungaria, 49, dar se situează în faţa Bulgariei, locul 57, Braziliei, locul 58, sau Slovaciei, locul 59.

Acest studiu a fost realizat în urma unui sondaj care a cuprins 6.000 de directori de companii din 63 de economii. Fiecare economia a fost analizată pe baza a diferiţi factori inclusiv modul în care investesc în dezvoltarea forţei de muncă locale, capacitatea pe care o au de a atrage şi păstra muncitori calificaţi precum şi calitatea competenţelor disponibile în rândul forţei de muncă locale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.