Iohannis respinge numirea Adinei Florea la șefia DNA

Share:

Preşedintele Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea de la şefia DNA, anunţă Preşedinţia într-un comunicat. Şeful statului a respins mai multe propuneri primite de la ministrul Justiţiei pentru posturi de conducere în cadrul Parchetului General, pe motiv de legalitate.

Adina Florea a refuzat să comenteze decizia preşedintelui. „Nu comentez, este decizia domnului preşedinte, nu am ce să comentez”, a spus Adina Florea, citată de Mediafax.

În prezent, Adina Florea este procuror-şef adjunct al Secţiei pentru anchetare a magistraţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins mai multe propuneri înaintate de ministrul Justiţiei pentru posturi de conducere în cadrul PArchetului General.

„În luna octombrie a.c., ministrul justiției, domnul Tudorel Toader, a transmis Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numire a unor procurori în funcții de conducere:

– doamna Adina Florea, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție;

– doamna Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;

– doamna Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;

– doamna Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;

– doamna Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În conformitate cu dispozițiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare și, având în vedere considerentele Deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul justiției, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004″, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.