Robert Kubica revine în Formula 1

Share:

Polonezul Robert Kubica, absent din Formula 1 de la finalul anului 2010, va fi unul dintre cei doi piloţi titulari la Williams în sezonul 2019, a anunţat, joi, echipa britanică, înainte de Marele Premiu de la Abu Dhabi.

Accidentat grav la un raliu în Italia, în februarie 2011 după care a fost aproape să-şi piardă braţul drept, pilotul de 33 de ani a fost nevoit să renunţe la cariera sa în Formula 1, deşi era sub contract cu Renault.

El îl va avea coechipier în sezonul viitor pe britanicul George Russell, în vârstă de 20 de ani, pilot din sfera de influenţă a Mercedes şi lider al campionatului Formula 2. „Drumul a fost lung şi cu multă emoţie realizez că anul viitor voi fi pe grilă pentru cei 20 de piloţi de Formula 1”, a declarat Kubica, într-o conferinţă de presă desfăşurată la circuitul Yas Marina.

Robert Kubica a efectuat mai multe teste pentru F1 din 2017, cu Renault apoi Williams. El îl va înlocui pe rusul Serghei Sirotkin, în prezent pe ultimul loc în campionatul F1. În afară de teste, ultima apariţie în Formula 1 a sportivului din Cracovia datează din 2010, de la Grand Prix-ul de la Abu Dhabi.

Robert Kubica, considerat la fel de talentat ca Fernando Alonso sau Lewis Hamilton, şi-a început cariera în Formula 1 în 2006, la BMW-Sauber, iar din 2010 a trecut la Renault. În cea mai populară serie automobilistică, polonezul a luat startul de 76 de ori, s-a clasat pe podium de 12 ori şi a câştigat o cursă, Marele Premiu al Canadei, în 2008, an în care a ocupat locul al patrulea în clasamentul general al piloţilor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.