Iohannis, mulțumit de acordul pentru Brexit

0

Preşedintele Klaus Iohannis participă, duminică, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European în care se discută proiectul de Acord al retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE). Şeful statului a declarat, înaintea reuniunii Consiliului European, că acesta este ”bun”. „Drepturile românilor, dacă acest acord se aprobă, sunt perfect protejate”, a spus, duminică, şeful statului.

„Suntem mulţumiţi de proiect. Proiectul reflectă toate preocupările noastre şi soarta românilor din Marea Britanie, finanţarea bugetului Uniunii Europene şi multe, multe alte locuri. Este un acord care are vreo cinci sute de pagini şi opinia noastră este că proiectul e bun, merită mers mai departe”, a spus şeful statului.

Întrebat despre drepturile românilor după Brexit, Iohannis a afirmat că sunt protejate, dacă acest acord este aprobat.

”Drepturile românilor, dacă acest acord se aprobă, sunt perfect protejate. Încă odată: sub rezerva aprobării acordului. Dacă acesta intră în vigoare, pentru noi este foarte bun”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, duminică, la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles în care se discută proiectului de Acord al retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE).  ”Obiectivul acestei reuniuni este agrearea proiectului de Acord al retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE)”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, membrii Consiliului European vor discuta despre Declaraţia politică privind viitoarele relaţii dintre UE şi Marea Britanie.

După agrearea proiectului de către liderii statelor membre în Consiliul European, Acordul de retragere al Marii Britanii din Uniune urmează să fie aprobat formal în Consiliul UE şi de Parlamentul European şi ratificat de către Parlamentul britanic.

Uniunea Europeană şi Marea Britanie au convenit, în 13 noiembrie, un proiect al textului acordului referitor la Brexit, iar în 14 noiembrie, documentul a fost aprobat de Guvernul britanic.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.