Liberalii, interzis la deplasări externe în perioada 5-20 decembrie

0

Biroul Executiv al PNL a decis luni să sisteze orice fel de deplasare externă pentru toţi parlamentarii partidului, în perioada 5 – 20 decembrie, pentru a fi prezenţi la procedurile care urmează să se deruleze: moţiunea de cenzură, propunerea de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi Legea bugetului de stat, a declarat liderul liberalilor Ludovic Orban.

„Am luat decizia de a sista orice fel de deplasare externă pentru toţi parlamentarii PNL, în perioada 5 – 20 decembrie, pentru procedurile importante care urmează să se deruleze: moţiunea de cenzură, propunerea de revocare a lui Liviu Dragnea, Legea bugetului de stat. Tot legat de Legea bugetului de stat, obligaţia Guvernului este ca până la data de 15 noiembrie să trimită spre dezbatere Parlamentului proiectul legii bugetului de stat şi al bugetului de asigurări sociale pe 2019. Riscăm ca Guvernul PSD – ALDE să lase România fără buget pe anul 2019. Guvernul actual, în loc să trimită spre dezbatere Parlamentului proiectul Legii bugetului de stat, stă şi cârpeşte bugetul pe 2018, încercând să inventeze metode pentru a putea reduce deficitul bugetar dramatic care se profilează şi care se vede după analiza deficitului la 10 luni de execuţie bugetară că este de peste 2%”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, citat de Agerpres.

Orban a adăugat că BEx al PNL a discutat propria propunere de lege a bugetului de stat pe anul 2019. „Transmitem această propunere către toate comisiile de specialitate ale partidului, către reprezentanţii partidului, către autorităţile locale, o vom supune dezbaterii publice şi, în cazul în care PSD nu e în stare să vină cu proiectul de buget, deşi se află la guvernare, PNL se angajează să suplinească PSD, pentru că noi suntem capabili să elaborăm oricând un proiect de buget care să atingă obiectivele pe care noi le considerăm că sunt absolut necesare pentru România: o creştere economică sănătoasă, bazată pe investiţii, bazată pe motoare de creştere care cu adevărat să emită o creştere sustenabilă, care să se vadă în creşterea puterii de cumpărare a cetăţenilor. (…) Până la sfârşitul săptămânii viitoare vom prelua toate observaţiile şi toate propunerile şi vom prezenta propria noastră viziune a bugetului de stat”, a subliniat liderul PNL.

În ce priveşte data la care va fi depusă moţiunea de cenzură de către partidele din Opoziţie, Ludovic Orban nu a confirmat ziua de 10 decembrie. „Continuăm discuţii, negocieri cu partenerii din Opoziţie şi cu parlamentarii din arcul guvernamental. Vom depune moţiunea în această sesiune parlamentară”, a susţinut acesta.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.