Yannick Noah se retrage din tenis

Căpitanul nejucător al Franţei, Yannick Noah a anunţat, duminică, după finala Cupei Davis, pierdută în faţa Croaţiei, că se retrage din activităţile legate de competiţiile de tenis.

„Tenisul de competiţie, s-a terminat în seara asta. Pleacă în viaţa mea. Am avut visuri şi încerc să le trăiesc înainte de a fi prea târziu”, a declarat el.

Noah a promis, totuşi, că o va ajuta pe Amelie Mauresmo, care va prelua funcţia de căpitan nejucător al francezilor. „Îi voi spune tot ce ştiu, tot ce va dori, toate cheile. Amelie este prietena mea cu adevărat. Este foarte încântată de ideea de a fi căpitanul Cupei Davis. Ea este. Dar ce va fi Cupa Davis? Mai vorbim”, a adăugat Yannick Noah, ultimul francez câştigător la Roland Garros, în anul 1983.

Yannick Noah, 58 de ani, s-a exprimat în dese rânduri cu privire la faptul că noul format al Cupei Davis nu este unul potrivit pentru competiţia cu o istorie de peste 100 de ani. „Sfârşitul Cupei Davis, ce tristeţe! Au vândut sufletul unei competiţii istorice. Scuze, mister Davis”, scria el pe Twitter, înaintea finalei de la Lille.

Noah a preluat funcţia de căpitan al Franţei în septembrie 2015, pentru un al treilea mandat. În 2017, francezii au câştigat Salatiera de Argint, iar anul acesta au pierdut finala cu Croaţia, cu 1-3.

Din 2019, Cupa Davis îşi va schimba formatul, urmând a se disputa un turneu final la Madrid, cu participarea a 18 echipe.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.