Centrul Pilot de Criză pentru Situaţiile de Viol, inaugurat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

0

Centrul Pilot de Criză pentru Situaţiile de Viol a fost inaugurat luni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în acest spaţiu urmând să fie asigurate examinarea medicală şi medico-legală, asistenţa post-traumatică şi consilierea victimelor violenţei sexuale.

Iniţiatorul acestui program pilot a fost Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse dintre Femei şi Bărbaţi (ANES), în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Primăria sectorului 5, Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, în acest centru vor fi asigurate eficient şi rapid examinarea medicală şi medico-legală, asistenţa post-traumatică şi consilierea victimelor violenţei sexuale.

„Proiectul de astăzi se înscrie ca preambul în linia unui obiectiv major pe care-l avem prevăzut în programul de guvernare şi care vizează activarea mecanismului financiar norvegian prin care vom replica la nivel naţional alte 10 centre de criză pentru situaţii de viol. Aceste centre urmăresc de fapt o schimbare de paradigmă în privinţa managementului integrat în legătură cu victimele situaţiei de viol şi încercăm, astfel, să facilităm traseul victimei situaţiei de viol care se prezintă la camera de gardă”, a declarat Graţiela Drăghici, reprezentantul Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi.

Managerul SUUB, Adriana Nica, a arătat că, prin intermediul centrului pilot din cadrul spitalului, se acordă posibilitatea femeilor – victime ale violului – de a primi sprijinul şi îndrumarea de care au nevoie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.