Nicușor Dan: Mafia imobiliară are liber la distrus monumente istorice!

0

“Mafia imobiliară,  primarii care încalcă legea și funcționarii corupți primesc zilele acestea un cadou extraordinar din partea  majorității parlamentare care a decis să dezincrimineze intervențiile fără autorizație asupra monumentelor istorice. 

În prezent, lipsa autorizației în aceste cazuri este considerată infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau amendă.

Acum, parlamentarii majorității vor să înlăture și acest obstacol, dând astfel liber la distrugerea monumentelor  istorice .

Comisia pentru administrație publică din Camera Deputaților a votat astăzi modificările la Legea 50/1991, propuse de  mai mulți deputați PSD, printre care și Florin Iordache, care se dovedește astfel nu doar prietenul politicienilor penali, ci și al rechinilor imobiliari care caută soluții să scape de lege.

Conform acestor modificări, se elimină incriminarea intervențiilor fără autorizație asupra monumentelor istorice și, de asemenea, se elimină și incriminarea continuării construcției după ce Inspectoratul de Stat în Construcții a decis oprirea lucrărilor.

Toate aceste fapte grave, care vor duce la distrugerea monumentelor istorice, dar și la înmulțirea construcțiilor fără autorizație, de tipul blocului din sectorul 5, ars aproape total în urmă cu puțină vreme, vor fi sancționate cu amenzi contravenționale, după ce legea va trece și de votul plenului Camerei Deputaților, care este cameră decizională.

Aceste modificări sunt așteptate și de mulți funcționari din primării și chiar de către primari care au încălcat legea cu bună știință.

Unul dintre aceștia este chiar primarul sectorului 3, Robert Negoiță care, potrivit deciziei Tribunalului București, a demolat ilegat fosta Școală 80 și a construit tot ilegal actualul sediu al Primăriei Sectorului 3. După adoptarea de către Parlament a acestor modificări, Robert Negoiță plătește câteva mii de lei amendă contravențională și scapă, iar distrugerea monumentelor continuă.

Având în vedere faptul că proiectul inițiat de Florin Iordache și alți deputați PSD nu are susținea guvernului, solicit public PSD să ceară deputaților săi să nu voteze în plen aceste modificări care vor deschide calea distrugerii patrimoniului istoric.”

Nicușor Dan, Deputat de București

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.