Prințul moștenitor saudit, vizită în Egipt

0

Prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, a sosit luni seară la Cairo unde a fost întâmpinat la aeroport de preşedintele Abdel Fattah al-Sisi, în cadrul primului turneu în străinătate după declanşarea scandalului Khashoggi, a făcut cunoscut o sursă aeroportuară, relatează AFP.

După o vizită de două zile începută joi în Emiratele Arabe Unite, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Riadului, prinţul saudit s-a aflat duminică în Bahrein. Marţi, el urmează să viziteze Tunisia.

În Egipt, discuţiile sale cu preşedintele al-Sisi „se vor referi la întărirea relaţiilor bilaterale şi la chestiuni regionale de interes comun”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei egiptene, Bassam Radi.

Mohammed bin Salman efectuează primul său turneu în străinătate după uciderea pe 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul a jurnalistului Jamal Khashoggi, un critic al puterii de la Riad.

Turneul prinţului moştenitor are loc la „indicaţiile” tatălui său, regele Salman.

Prinţul moştenitor este acuzat de presa şi responsabili turci că a comandat această crimă care a provocat un scandal internaţional şi a afectat imaginea Arabiei Saudite în lume. Autorităţile saudite dezmint orice implicare a acestuia.

După ce iniţial a negat dispariţia lui Khashoggi, Arabia Saudită a recunoscut sub presiunea internaţională ca el a fost ucis şi dezmembrat în consulatul său din Istanbul într-o operaţiune „neautorizată”.

Ultima vizită a prinţului saudit în Egipt a avut loc în martie 2018. Cu acel prilej, Cairo şi Riadul au înfiinţat un fond comun de investiţii în valoare de 16 miliarde de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.