Codrin Ștefănescu: Oprișan le-a spus procurorilor că vom da legea grațierii și amnistiei!

0

Codrin Ștefănescu dă detalii despre audierea unui important baron al PSD la DNA! Conform secretarului general interimar al PSD, Marian Oprișan a fost audiat la DNA într-un dosar în care e vizat Liviu Dragnea. Ștefănescu a spus că Oprișan i-a anunțat pe procurori că PSD va da legea amnistiei și grațierii.

Președintele CJ Vrancea a fost întrebat despre partidele de vânătoare la care a participat alături de Dragnea și alți lideri social-democrați, dar și afaceriști, judecători și polițiști.

”Ăsta s-a înfuriat! Cum adică, mă întrebați pe mine ce am vorbit și am făcut cu prietenii mei acum 9-10 ani de zile?Credeți că ne puneți nouă călușul în gură? Vom continua să modificăm legile și oricum vom da legea aministiei și grațierii.”, a declarat Codrin Ștefănescu la emisiunea lui Victor Ciutacu, marți seara, la România TV.

Directorii companiei Tel Drum au participat la mai multe partide de vânătoare cu lideri PSD, printre care Liviu Dragnea, Marian Oprişan, Niculae Bădălău, Gabriel Vlase sau Claudiu Manda, potrivit unei investigaţii Rise Project. Manda, Vlase şi Bădălău au fost audiaţi la DNA pe acest subiect.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, actualmente în închisoare, a vânat în codrii Tel Drum de 18 ori. Vicepremierul Paul Stănescu de la Olt a venit de 13 ori. Marian Oprişan din Vrancea, de cinci ori. Marcel Ciolacu din Buzău a semnat prezenţa în patru dăţi, potrivit Rise Project.

Nici actualul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Gabriel Vlase, nu a lipsit de la aceste partide de vânătoare, fiind prezent de trei ori la Dragnea. Tot de atâtea, Niculae Bădălău, senator de Giurgiu. În schimb, Claudiu Manda, preşedintele comisiei parlamentare de supraveghere a SRI, a fost invitat la patru partide.

Aceştia trei din urmă, Manda, Vlase, Bădălău, au fost chemaţi recent la DNA ca martori în dosarul Tel Drum. Interogatoriile au vizat chiar partidele de vânătoare.

”Am fost acolo la invitaţia asociaţiei de vânătoare. Am fost şi audiat la DNA pe subiectul ăsta, chiar săptămâna trecută. M-am întâlnit la vânătoare şi cu Manda, da, e prietenul meu. Cu Liviu Dragnea nu cred, că el nu avea dreptul de portarmă pe vremea aia, că avea proces şi permisul retras. Credeţi că eu îi cunosc pe directorii de la Tel Drum? Cine dracu e Pitiş pentru mine? Pentru dumneavoastră posibil că e, dar pentru mine nu e nimeni. Să fie sănătos! Tel Drum ăsta ce e, vreun minister? Nu e vreo vedetă naţională. Eu sunt politician, nu-i ştiu”, a declarat Niculae Bădălău.

Organizatorii locali ai partidelor de vânătoare erau oamenii de încredere, rudele, angajaţii sau foştii colegi ai lui Liviu Dragnea, toţi având legătură cu Tel Drum, fie că erau acţionari, directori sau contractori ai corporaţiei.

Practic, susţine Rise Project, şefii Tel Drum petreceau alături de cei care le acordau contracte publice.

Marian Oprişan ar fi redirecţionat 100 de milioane de euro, fonduri europene, către Tel Drum şi doi parteneri, într-un contract-mamut semnat în 2011, pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă în judeţul Vrancea.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.