Presa sportivă arabă îl desființează pe Reghecampf

0

Dat afară de la Al-Wahda, Laurenţiu Reghecampf este desfiinţat în articole de jurnaliştii arabi, însă surse din anturajul antrenorului răspândesc în presa din România informaţii cu totul opuse faţă de cele apărute în presa din zona Golfului.

Într-un articol publicat de alkhaleej.ae, sub semnătura jurnalistului Ali Najm se face o analiză dură a mandatului pe care Reghecampf l-a avut la Al-Wahda. Concret, sunt enumerate cele patru motive principale care au dus la demiterea românului din funcţie. „Decizia concedierii antrenorului român n-a fost una pripită, luată într-un moment de furie după pierderea derby-ului cu Al-Jazira. Decizia a fost luată după ce munca antrenorului din ultima perioadă a fost analizată temeinic. Iată cele patru motive care au dus la această mutare: *Echipa n-a obţinut nicio victorie în ultimele cinci etape de campionat în care a înregistrat trei remize şi două eşecuri. *Prestaţia jalnică a echipei în apărare cu 22 de goluri încasate în primele zece etape. *Antrenorul, în loc să folosească jucătorii în formă, a făcut selecţia în funcţie de numele fotbaliştilor şi a ignorat randamentul lor de pe teren. *Antrenorul a fost incapabil să găsească soluţii la problemele colective ale echipei sau la cele individuale ale jucătorilor”, e un fragment din articolul celor de la alkhaleej.ae, publicat la 27 noiembrie, şi preluat de adevarul.ro.

În continuarea articolului, concluzia e că Reghecampf a lăsat echipa într-o situaţie atât de dificilă, încât şansele la titlu au fost compromise în totalitate. „Cea mai dificilă întrebare după îndepărtarea lui Reghecampf e următoarea: s-a încheiat şi visul fanilor celor de la Al-Wahda? Luând în considerare cifrele din clasament, câştigarea campionatului e o utopie. E de neînţeles cum o echipă care trebuia să fie pe podium a pierdut atât de multe puncte. Ce s-a întâmplat cu echipa care a încântat în primele săptămâni şi care, în opinia specialiştilor, era o pretendentă la câştigarea campionatului? Înfrângerea cu Al-Jazira i-a pecetluit soarta lui Reghecampf, în ciuda unui start impresionant de sezon”, a mai scris jurnalistul Ali Najm.

Laurenţiu Reghecampf a fost instalat la Al-Wahda la 28 mai 2017 cu obiectivul de a câştiga titlul. În primul sezon, a terminat pe doi, la şapte puncte de campioana Al-Ain, iar acum a ieşit din lupta pentru titlu, deşi mai sunt 16 etape de jucat. De asemenea, Reghecampf a avut un parcurs dezastruos cu echipa şi în Liga Campionilor Asiei, echipa sa fiind eliminată în faza grupelor, după ce a terminat pe ultimul loc în grupa B.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.