Trump, decis să se întâlnească, din nou, cu Kim Jong Un

0

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că speră să organizeze o a doua întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un probabil în ianuarie sau februarie 2019, după summitul lor istoric de la Singapore din lunea iunie.

„Cred că îl vom organiza (…) în ianuarie sau februarie, cred”, le-a spus Trump jurnaliştilor care călătoreau împreună cu el la bordul Air Force One, pe drumul de întoarcere din Argentina, unde a participat la summitul G20.

El a precizat că „trei locuri” sunt luate în calcul pentru această întâlnire. Întrebat dacă este gata să-l primească pe Kim Jong Un în SUA, Trump a răspuns: „Într-un anumit moment, da”.

Summitul de la Singapore a deschis drumul către denuclearizarea Coreei de Nord.

Cu acest prilej, Trump şi Kim „şi-au luat un număr de angajamente privind o denuclearizare definitivă şi complet verificată şi privind crearea unui viitor mai strălucit pentru Coreea de Nord”, a spus pe 16 noiembrie un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat. „Vorbim cu nord-coreenii despre aplicarea tuturor acestor angajamente. Rămânem încrezători că promisiunile făcute de preşedintele Trump şi liderul Kim vor fi respectate”, a precizat el atunci într-un comunicat.

Departamentul de Stat reacţiona atunci la câteva ore după ce agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA relata că Kim Jong Un tocmai asistase la testarea unei noi arme tactice de înaltă tehnologie.

Cei doi lideri „şi-au reafirmat angajamentul de a ajunge la o denuclearizare finală şi total verificată” a Coreei de Nord, a declarat purtătoarea de cuvânt a preşedintelui american, Sarah Sanders.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.