Schwarzenegger, un nou atac la adresa lui Trump

0

Datoria guvernelor este să protejeze cetăţenii de efecte mortale ale modificărilor climatice, a declarat AFP Arnold Schwarzenegger, dând asigurări că Statele Unite rămân mai ”verzi” decât se crede, în pofida faptului că Donald Trump doreşte să iasă din Acordul de la Paris.

Fostul Mister Univers, celebru prin rolul său în filmul Terminator înainte să intre în politică, a venit în Polonia la a 24-a Conferinţă anuală a ONU pe tema modificărilor climatice. Într-un interviu acordat AFP, el s-a declarat ”în cruciadă pentru mediu” şi a îndemnat lumea întreagă să se alăture acestei lupte.

COP24, reunită la Katowice, urmează să permită unui număr de aproape 200 de ţări să se pună de acord asupra regulilor de punere în aplicare a Acordului de la Paris care vizează limitarea încălzirii planetei şi efectele dezastruoase ale acesteia, news.ro.

”Eu cred că responsabilitatea guvernelor constă în a proteja oamenii. Dacă avem armate, le avem pentru a respinge atacuri, Ei, bine, acesta este cel mai mare atac”, a insistat fostul guvernator al Californiei.

”Şapte milioane de persoane mor în fiecare an din cauza poluării (aerului). 25.000 dintre ele mor în America. Dacă renunţăm să ne batem împotriva acestui lucru, ceva nu e în regulă cu noi”.

În cele două mandate la conducerea celui mai mare şi celui mai bogat stat american, Schwarzenegger a ajutat California să devină o adevărată putere verde.

El a promulgat legi care le oferă conducătorilor statului şi administraţiilor locale instrumente în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi limitarea extinderii urbane. El a promovat energii regenerabile şi tehnologii verzi.

Iar în pofida voinţei preşedintelui american de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris din 2015, fostul actor se declară oprimist în privinţa atitudinii generale a americanilor.

”Faptul că Donald Trump a a ieşit din Acordul de la Paris nu înseamnă că America a ieşit” din el, a subliniat Schwarzenegger, informează news.ro.

”Toate statele noastre care erau favorabile mediului se vor afla mereu în aceeaşi direcţie. Toate oraşele noastre din America merg în aceeaşi direcţie, ele sunt în continuare în Acordul de la Paris”.

”Oamenii investesc în economia verde. Aceasta este o industrie în expansiune şi oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să acţionăm cu toţii împreună. America o face, iar dacă liderul nostru nebun nu o face, aşa să fie!”.

În campania sa electorală, Trump a promis în mai multe rânduri să apere minerii din minele de cărbune şi chiar să redeschidă mine închise.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.