Un nou centru medical de permanenţă va fi funcţional în localitatea Şimişna

Share:

Un nou centru medical de permanenţă va fi funcţional, începând de sâmbătă, în localitatea Şimişna, într-un spaţiu modern, cu toate dotările necesare, pus la dispoziţie de administraţia locală.

„Potrivit directorului Direcţie de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş, centrul va deservi opt comune – Gâlgău, Ileanda, Letca, Lozna, Poiana Blenchii, Rus, Şimişna şi Zalha, cu o populaţie totală de 11.777 de locuitori”, se arată într-o informare de presă a Instituţiei Prefectului Sălaj, remisă joi.

Conform sursei citate, centrul a fost necesar în condiţiile în care în zona respectivă sunt trei comune – Poiana Blenchii, Lozna şi Zalha – în care nu există medici de familie de mai mulţi ani şi care nu sunt atractive pentru medici din cauza numărului mic de locuitori, de aproximativ 800 până la 1.200 de cetăţeni pe comună.

De asemenea, distanţa între localitatea de graniţă a judeţului, Gostila, din comuna Poiana Blenchii, şi centrul de permanenţă din localitatea Şimişna este de 25 km, iar între Gostila şi spitalul cel mai apropiat, Spitalul Orăşenesc Jibou, sunt 68 km.

În Sălaj mai există în prezent patru centre de permanenţă, la Zalău, Cehu Silvaniei, Crasna şi Hida.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.