Guvernul sesizează CCR privind un posibil conflict interinstituțional cu Iohannis

0

Guvernul va sesiza, vineri, Curtea Constituţională cu privire la un posibil conflict interinstituțional, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat-o că încă mai analizează situaţia numirilor celor doi miniştri şi nu va lua o decizie până săptămâna viitoare.

„L-am sunat pe domnul preşedinte să văd ce se va întâmpla, dacă va nominaliza cei doi miniştri, având în vedere că suntem în perioada premergătoare preluării Preşedinţiei Consiliului UE. Domnul preşedinte a spus că încă mai analizează. Până săptămâna viitoare nu va nicio decizie. Deci ne vedem obligaţi să facem această sesizare la CCR, pentru că avem o preşedinţie de preluat şi nu este de joacă cu aceste lucruri”, a declarat premierul Viorica Dăncilă după o întâlnire cu Liviu Dragnea, în biroul liderului PSD de la Parlament.

Întrebată dacă a trimis la Palatul Cotroceni demisiile miniştrilor Paul Stănescu şi Lucian Şova, Viorica Dăncilă a răspuns: „Da, saptamana trecută, luni cred. Mâine demisia ministrului Transporturilor Lucian Şova împlineşte 15 zile. (…) Am cerut acum toate informaţiile să vedem care este situaţia”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că încă nu a finalizat analiza privind remanierile, iar despre blocajul care s-ar crea pentru că demisiile miniştrilor devin efective, preşedintele a replicat: ”Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat de săptămâna trecută că va lua o decizie după 1 Decembrie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare.

După ce preşedintele i-a respins pe Ilan Laufer la Dezvoltare şi pe Lia Olguţa Vasilescu la Transporturi, premierul Viorica Dăncilă a transmis la Cotroceni alte propuneri – Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării şi Mircea Drăghici la Transporturi.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.