Raportul comisiei juridice în „cazul Tăriceanu”, amânat cu încă zece zile

Share:

Biroul Permanent al Senatului a decis să amâne cu încă 10 zile termenul pentru raport la comisia juridică asupra cererii DNA de încuviințare a urmăririi penale împotriva lui Călin Popescu-Tăriceanu, în condițiile în care cel mai probabil 21 decembrie va fi ultima zi din această sesiune parlamentară. Un vot pe cerere se va astfel abia în sesiunea viitoare, care începe în februarie, informează hotnews.ro.

În cadrul biroului permanent de la Senat au fost 4 voturi împotriva amânării, de la USR și PNL, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

Comisia juridică ar fi trebuit să dea un raport marți, 11 decembrie. Acest raport a fost amânat pentru ca și alți senatori să poată consulta dosarul. In acest sens, senatorii nu au nicio restricţie de termen.

DNA a transmis, în 7 noiembrie, Senatului cererea de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, acesta apreciind că este un demers politic şi exprimându-şi convingerea că în dosar e vorba de „multă maculatură”.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore

Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu are peste 70 de volume şi cuprinde peste 17.000 de pagini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.