Centrul Oncologic Sanador pune la dispoziția pacienților neoplazici tratamente cu radioterapie gratuite, decontate prin CNAS

0

Pacientii neoplazici din Romania pot efectua tratamente cu radioterapie de ultima generatie, gratuite, in cadrul Centrului Oncologic Sanador (integrat Spitalului Clinic Sanador), cel mai mare centru specializat in diagnosticarea si tratarea cancerului din sistemul medical privat romanesc, inaugurat in urma cu doua luni in capitala. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a alocat spitalului fondurile necesare pentru decontarea integrala a serviciilor medicale de radioterapie, prin Programul National de Oncologie – Subprogramul de Radioterapie, realizat in regim de spitalizare de zi. Pacientii pot urma sedinte gratuite de radioterapie cu tehnici avansate de iradiere de tip VMAT, IMRT, dar si de radioterapie conventionala 3D, in functie de indicatia medicala primita.  

Radioterapia este aplicata in prezent la peste 50% din totalitatea bolnavilor de cancer, ca tratament curativ, independent sau in asociere cu interventiile chirurgicale si tratamentele oncologice sistemice, in functie de localizarea formatiunii tumorale si stadiul bolii. In Romania, mai mult de jumatate din pacientii pentru care tratamentul radioterapeutic este de o importanta critica nu beneficiaza in timp util de acesta, din cauza deficitului de aparatura si de medici de specialitate.

“Capacitatea de radioterapie la nivel national in momentul de fata este insuficienta, iar clinicile care ofera servicii decontate au deja liste de asteptare de cateva luni. Prin decontarea sedintelor de radioterapie in cadrul centrului nostru, speram sa venim in sprijinul cat mai multor pacienti care au nevoie de acest tratament in cel mai scurt timp. La Centrul Oncologic Sanador, pacientii beneficiaza de o gama complexa de investigatii si tratamente oncologice, acordate de medici de un inalt nivel profesional, intr-un spital construit dupa ultimele standarde internationale in domeniu“, a declarat dr. Laurentiu Bujor, Director Medical, Centrul Oncologic Sanador.

Centrul Oncologic Sandor este dotat cu ultimul tip de tehnologie de iradiere – 2 acceleratoare liniare TrueBeam si TrueBeam STX High Definition, produse de Varian, lider mondial in domeniu. Ambele echipamente ofera pacientilor un tratament rapid de radioterapie, cu precizie ridicata si doze scazute de radiatii asupra tesuturilor sanatoase, reducand la minimum efectele secundare. In plus, departamentul este dotat cu computer tomograf 4D Philips Big Bore, care va permite sa  realizeze radioterapie cu functie de sistem de “gating respirator” pentru stereotaxie pulmonara, tumori ale glandei mamare, pulmonare etc. Aceasta tehnica este in curs de implementare in urmatoarea perioada.

Centrul asigura pacientilor o gama complexa de servicii moderne si integrate de diagnostic, tratament al cancerului si urmarire post-terapeutica, pornind de la ambulator integrat, spitalizare de zi si continua, oncologie medicala, radioterapie, brahiterapie, medicina nucleara, SPECT CT si terapie izotopica, PET CT (in curand)  impreuna cu cele mai performante echipamente si tehnologii medicale, aplicate de medici cu o bogata experienta in domeniu. Integrat Spitalului Clinic Sanador, noul centru oncologic dispune de bloc operator la standarde internationale (fiecare sala de operatie este dotata cu plafon cu flux laminar, avand grad de asepsie 3-4, asigurand protectie totala impotriva infectiilor intraspitalicesti), anestezie si terapie intensiva, compartiment de primiri urgente (24/24H) cu 18 linii de garda si flota proprie de ambulante.

Fiecare caz medical este analizat individual, de catre o Comisie Oncologica Multidisciplinara (Tumor Board) alcatuita din medici cu experienta, din diferite arii medicale de interes (radioterapie, chirurgie oncologica, neurochirurgie, imagistica, anatomie patologica, nutritie etc.), cu scopul de a oferi pacientilor solutii medicale personalizate, care sa le asigure cel mai bun rezultat posibil.

Despre SANADOR: 

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, detinand cel mai mare spital clinic privat din tara, clinici, laboratoare de analize medicale si puncte de recoltare, radiologie imagistica medicala de top, si acum o noua aripa reprezentata de Centrul Oncologic Sanador.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.