Atac armat la Strasbourg. Patru morți și 13 răniți!

Share:

Un atac armat a avut loc marţi seară la Strasbourg, în zona târgului de Crăciun, în apropiere de sediul Parlamentului European. Cel puţin patru persoane au murit în urma împuşcăturilor şi mai multe au fost rănite. Europarlamentarii au fost închişi în sediul Parlamentului European.

MAE transmite că până în acest moment nu sunt confirmate victime cetăţeni români în urma atacului armat de la Strasbourg şi nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară. Într-o postare pe Twitter, MAE îşi exprimă solidaritatea cu cei afectaţi de acest atac.

De asemenea, Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să intervină dacă situaţia o va impune.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Strasbourg +33 369.321.938, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +33 6.27.05.00.22.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a participat după miezul nopţii de marţi spre miercuri, la o şedinţă de bilanţ, la celula de criză de la Ministerul de Interne, alături de premierul Edouard Philippe şi de Laurent Nunez, Agnès Buzyn şi Florence Parly, iar ministrul de Interne Christophe Castaner urma să participe la şedinţă printr-o legătură de la Strasbourg, relatează Le Figaro. „Solidaritatea întregii naţiuni pentru Strasbourg, victimele noastre şi familiile lor”, a scris şeful statului după ce a prezidat o reuniune de criză la sediul Ministerului de Interne, la Paris

Cel puţin patru persoane au fost ucise marţi, în atacul armat care a avut loc în Piaţa de Crăciun din Strasbourg, şi alte 13 au fost rănite, o parte dintre ele fiind în stare gravă, potrivit primarului din Strasbourg, Roland Ries, scrie Le Figaro.

Presupusul autor al atacului este Chérif C., născut în 1989.

Autorităţile susţin că individul figurează în baza de date a persoanelor suspecte şi că poliţia a vrut să îl aresteze preventiv marţi dimineaţă, dar agenţii nu l-au găsit la domiciliu.

El are cazier pentru delicte de drept comun, dar era și în baza de date a servicilor de informații pentru radicalizare.

Potrivit Primăriei din Strasbourg, o operaţiune era în curs, la miezul nopţii de marţi spre miercuri în Place Broglie, în centrul istoric al Strasbourgului. ”Există o suspiciune adeverită cu privire la o a doua persoană” care ar fi implicată în atacul armat, iar atacatorul era căutat în continuare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.