Dăncilă a prezentat Programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE

Premierul Viorica Dăncilă prezintă miercuri în Parlament Programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, legislaticul urmând să adopte o declaraţie în legătură cu preşedinţia Consiliului.

Premierul Viorica Dăncilă a venit în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților pentru a prezenta prioritățile României în timpul perioadei în care țara noastră va exercita președinția rotativă a Uniunii Europene.

La finalul discursului Vioricăi Dăncilă, parlamentarii USR au ridicat în aer foi pe care scria ”Nu dați OUG!”, cu referire la OUG anunțat pe Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

De cealaltă parte, parlamentarii PNL au protestat prin boicot. Aceștia au lăsat locurile goale și nu au participat la discursul premierului.

Viorica Dăncilă a prezentat, în plenul reunit al Parlamentului, Programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Premierul a spus că România a ales un motto în jurul căuia a construit 4 piloni pe care se va fundamenta președinția românească.

„Vrem o Europă unită, mai bună și mai europeană. „Coeziunea ca valoare comună europeană”, acesta va fi motto-ul. Trebuie să punem depăși abordările de state membre vechi versus state membre noi sau est versus vest. Există o competiție firească între statele UE, dar trebuie să fim constiență că o creștere accelerată în zonele mai slab dezvoltate va însemna o UE mai puternică.

Nu mai trebuie să existe cetățeni de rangul întâi și cetățeni de randul doi. Trebuie să existe cetățeni egali la resurse. Vorbim de coeziune politică, tratament și standarde egale. România își dorește să fie tratată cu respect. Asta înseamnă participare reală la deciziile majore și luarea în considerare a opțiunilor”‘, a spus premierul Dăncilă.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.