Lecția jigodismului și a decredibilizării

0

Au trecut mai bine de patru luni de la protestul Diasporei din 10 august. Nici măcar unul dintre nemernicii îmbrăcați în uniforma Jandarmeriei care au lovit, cu o brutalitate ieșită din comun, oameni nevinovați nu a plătit pentru violențele la adresa unor protestatari pașnici!

Este inadmisibil modul în care acești nemernici (câți au fost ei – zece, 15, 50) sunt protejați în continuare de niște șefi ai Jandarmeriei și ai Ministerului Afacerilor Interne, numiți pe criterii exclusive de obediență față de un partid care a pierdut, definitiv, busola. Imaginile cu protestatarii pașnici, loviți fără milă de jandarmii plătiți din banii publici au șocat sute de milioane de oameni pe întreg mapamondul! Să fie clar: toți protestatarii care s-au dedat la acte de provocare, incitare și huliganism trebuiau imediat reținuți și trimiși în fața instanțelor de judecată! Dar, din păcate, PSD, MAI, au ales varianta mârșavă a protejării/perpetuării actelor iresponsabile a câtorva zeci de provocatori (sunt convins: parte dintre ei infiltrați, cu scop bine definit, într-un miting pașnic!), pentru a justifica o intervenție disproportionată, în forță!

Toată avalanșa de manipulări/diversiuni/minciuni care i-au avut în prim-plan pe ministrul Carmen Dan și pe șefii Jandarmeriei a fost, de altfel, demontată de-a lungul acestor luni! S-a dorit ca protestatarii să primească o lecție dură. Iar, de aici și până la acțiunea brutală a Jandarmeriei, a fost doar un pas!

Dacă liderii PSD, ministrul Carmen Dan, șefii Jandarmeriei, ar fi dorit să mimeze măcar buna-credință, ar fi finalizat ancheta declanșată în urmă cu patru luni, de ochii “proștilor”, evident, și ar fi sancționat unu, doi, zece jandarmi care au acționat disproporționat și au bătut nejustificat oameni nevinovați! Dar, varianta oficială a Coaliției PSD-ALDE, a Guvernului Dăncilă, a șefiilor Jandarmeriei, a continuat să sfideze realitatea și să susțină că s-a acționat legal și s-a oprit, nu-i așa, o tentativă de lovitură de stat! O uriașă minciună!

Lichelismul a depăsit demult orice barieră, iar actuala guvernare, condusă (încă) de jupânul Dragnea, nu pare a da doi bani pe imaginea externă a României și pe revolta/indignarea a milioane de români cinstitiți! De ce nu a fost sancționat niciunul dintre nemernicii din Jandamerie care a lovit cu sălbăticie oameni nevinovați? Simplu: liderii PSD vor obediență totală din partea acestei Arme, decredibilizată puternic, și vor ca jandarmii să acționeze, în același mod, și la viitoarele proteste! Și atunci le oferă imunitate!

O bilă neagră și pentru procurorii care instrumentează acest dosar! Am sentimentul că durata administrării probelor se va întinde pe ani buni! Instituțiile statului au fost, practic, paralizate de amenințările liderilor PSD, la adresa statului de drept, care au bulversat, total, în ultimii doi ani, România! Și care nu se dau în lături de la nimic pentru a subordona politic o țară care continua să se decredibilizeze în urma unor războaie politice devastatoare!

Cât timp singura miză (reală) este pervertirea actului de Justiție, intimidarea și, după caz, subordonarea instituțiilor care se ocupă cu lupta împotriva corupției, iar, mai nou, amnistia și grațierea pentru puzderia de penali/infractori care au inundat PSD, ALDE, dar și clasa politică, este o naivitate să mai ai așteptări de la un partid care a arătat, de aproape 30 de ani, că este o veritabilă gașcă politică avidă să controleze, după bunul plac, România!

Un editorial de Iulian Badea

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.