Maria Grapini a punctat, în plenul PE, problema gravă a momentului!

Share:

Plenul de la Strasbourg a luat în discuție, joi, 13 decembrie, subiectul referitor la situația migranților la frontiera Uniunii Europene cu Bosnia și Herțegovina.

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a avut o intervenție spontană, în contextul sensibil în care se află Europa, odată cu cel mai recent atac terorist de la Strasbourg, și a solicitat ca problema aceasta să fie repusă și discutată foarte serios în ședințele viitoare ale Consiliului și ale Comisiei Europene.

Grapini a cerut decizii ferme, rapide și concertate ale Europei, în condițiile în care starea de alertă generală este una majoră.

“Voi pleca de la ce ați spus dumneavoastră, situația dificilă pentru populația locală. Cred că nu trebuie să ne grăbim să acuzăm nici Bosnia-Herțegovina, nici Croația. Trebuie să ne gândim că instituțiile europene nu au reglementări complete, sau nu se aplică foarte bine, mă refer la proceduri de migrație si azil. Nu trebuie să uităm că aproape zilnic se întâmplă atacuri teroriste. Iată, am trăit recent acest lucru. Sunt oare statele pregătite? De ce, după atâtea zile, nu au reușit să îl prindă pe atacator? Cred că este foarte important ca subiectul să se regăsească pe agenda Consiliului si a Comisiei, pentru o analiză foarte riguroasă! Cum se aplică în practică migrația, azilul, pentru a proteja populația europeană și pentru a respecta drepturile omului? Sigur, aici nu vorbim despre migrația legală, în care oamenii  fug din zona de război, ci vorbim despre migrația economică care este total nesupravegheată!”, a declarat europarlamenatrul umanist, Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.