Partidele pe suprafețe de joc sintetice, interzise în Liga I

Comitetului Executiv al FRF a decis, miercuri, modificarea ROAF, astfel încât, începând din sezonul 2019-2020, în Liga 1 să nu se mai poată juca pe suprafaţă de joc sintetică.

Astfel, terenurile de joc pe care se desfăşoară jocuri din cadrul Campionatului naţional Liga I vor fi acoperite doar cu gazon natural sau hibrid. Pentru evitarea oricărui dubiu, niciun joc din cadrul Campionatului Naţional Liga I nu se va desfăşura pe o suprafaţă de joc alcătuită din gazon artificial. Prin gazon artificial se înţelege orice suprafaţă de joc care nu este sau nu a fost creată, în mod predominant, din iarbă naturală.

Clubul din Liga I care are gazon artificial este Concordia Chiajna.

Stadioanele trebuie să fie dotate cu instalaţie de nocturnă, sistem de încălzire a terenului de joc care să permită desfăşurarea normală a jocurilor programate în perioadele cu temperaturi negative şi minimum 300 de locuri acoperite.

Prin excepţie, cluburile promovate pentru prima dată în Liga 1 pot beneficia de o perioadă de graţie de maximum un an competiţional, până la terminarea sezonului respectiv, pentru a-şi moderniza propriul stadion şi a-l aduce la standardele necesare.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.