Theresa May rămâne premierul Marii Britanii

0

Premierul britanic Theresa May a câştigat votul de încredere în Partidul Conservator, în urma unei moţiuni de cenzură în propriul partid, şi rămâne prim-ministrul Marii Britanii.

Theresa May a obţinut 200 de voturi în favoarea ei şi 117 împotrivă.

O majoritate de 200 de parlamentari conservatori au susţinut-o pe May în votul de neîncredere declanşat în propriul partid după ce prim-ministrul a anunţat că nu va mai participa la alegerile interne din 2022. May avea nevoie de cel puţin 159 de voturi pentru a rămâne liderul Partidului Conservator şi implicit prim-ministrul Marii Britanii. În urma rezultatului de astăzi, ea nu va mai putea fi contestată timp de un an.

Parlamentarii Partidului Conservator se vor exprima prin vot într-o sesiune prevăzută miercuri între orele 18.00 GMT (20.00, ora României) şi 20.00 GMT (22.00, ora României).

Contestarea funcţiei la conducerea Partidului Conservator a lui May are loc după ce au fost adunate cele 48 de scrisori prin care se solicită acest vot.

May, care este premier imediat după ce Regatul Unit s-a pronunţat prin referendum, în 2016, în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană (UE), este criticată în partid pe tema acordului Brexitului pe care l-a negociat cu Bruxellesul.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.