Trump nu vede o urgență în negocierile privind denuclearizarea Coreii de Nord

0

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat vineri că nu este ”nicio urgenţă” în negocierile privind denuclearizarea Coreii de Nord, răspunzând numeroaselor voci care se întreabă în legătură cu ceea ce pare a fi un nou impas, transmite AFP.

„Mulţi se întreabă în ce stadiu sunt negocierile noastre cu Coreea de Nord, răspund mereu că nu este nicio urgenţă”, a scris pe Twitter Donald Trump. „Există un potenţial superb pentru un mare succes economic pentru această ţară, Kim Jong Un ştie asta mai bine ca oricine şi va şti să profite din plin”, a adăugat el.

„Totul este bine!”, a încheiat liderul de la Washington însă fără să ofere detalii despre eventualele discuţii în curs.

Donald Trump s-a întâlnit cu Kim Jong Un în iunie la Singapore, devenind primul preşedinte american în exerciţiu care a dat mâna cu un reprezentant al dinastiei Kim, ce domneşte în Coreea de Nord cu începere din 1948.

Deşi aduce frecvent în discuţie o nouă întâlnire privată cu omul forte de la Phenian, negocierile asupra „denuclearizării complete a Peninsulei Coreene”, potrivit formulei vagi reţinute la Singapore, par să fie în impas.

O întrevedere prevăzută în noiembrie la New York între şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, şi Kim Yong Chol, colaborator apropiat al liderului nord-coreean, a fost anulată de Phenian în ultimul moment, fără explicaţii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.