Concert de colinde cu Cercetașii României, miercuri la Muzeul Hărților

Share:

Miercuri, 19 decembrie, de la ora 18:00, va avea loc închiderea sezonului 2018 al Stagiunii „Cartografii sonore” la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, eveniment inclus în proiectul „100 de ani în 100 de concerte”.

În semn de mulțumire pentru publicul Stagiunii, organizatorii au pregătit un concert aparte prin care toți cei prezenți sunt invitați să descopere de aceasă dată hărțile și teritoriile istorice ale României, și nu numai, printr-un „itinerariu” inedit alături de Cercetașii României.

Corul de copii al diviziei „Steaua polară” va interpreta colinde vechi și noi, unele uitate, altele știute doar de bunici și altele cunoscute din folclorul fiecărei generații.

Puțini știu, de altfel, că organizația Cercetașilor României are o istorie de peste 100 de ani, iar mai multe despre faptele lor și continuitatea din generație în generație, vor fi expuse tot în seara concertului.

Seara de poveste din saloanele Muzeului se va deschide prin cuvântul de întâmpinare al doamnei Despina Hașegan, muzeograf.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin înscriere pe site-ul Muzeului: http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/concert-de-colinde-cu-cercetasii-romaniei/

Stagiunea „Cartografii sonore” este o inițiativă a MNHCV și UCIMR, parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR pentru a celebra Centenarul României, proiect cultural finanțat de Primăria Sectorului 1.

Cartografii Sonore este un proiect derulat prin programul „Oportunități la tine acasă” inițiat de UCIMR, dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care tineri artiști găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din România. În sprijinul eforturilor de promovare și susținere a tinerilor muzicieni s-a alăturat Banca Transilvania, prin încrederea acordată antreprenoriatului din sectorul creativ.

După succesul primelor evenimente, organizatorii promit în continuare să aducă în atenția publicului o nouă perspectivă, inedită, asupra vizitei la muzeu, în apropierea hărților vechi, unde istorii, mentalități, coduri estetice și alte valori ale societăților care s-au succedat de-a lungul vremurilor pot fi descifrate printr-o privire nouă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.