Ferma Animalelor din Pantelimon, un loc magic pentru cei mici

0

Ferma Animalelor este o afacere de familie și este prima fermă–parc de animale domestice din România gândită special pentru copii. Este deschisă din luna Iunie 2009 chiar lângă Ferma de Lapte din orașul Pantelimon, județul Ilfov. Ferma de Lapte (Ferma Pantelimon) există din 1973, fiind una din fermele de elită ale României pentru vacile din rasa Holstein. A fost ridicată pe locul unde până la sfârșitul secolului trecut se afla Școala de Agricultură din București, fiind cunoscută și drept ferma doctorului Petcu. În prezent, aici locuiesc câteva sute de văcuțe, care produc zilnic peste 5.000 de litri de lapte de cea mai bună calitate. Vestea bună este că, după ce v-ați distrat la Fermă, la plecare, puteți lua acasă lapte proaspăt direct de la dozator și produse lactate proaspete de la Fabricuța de Lactate, deschisă în 2015.

Ferma Animalelor este un loc special amenajat pentru copii pe o suprafață de peste 40.000 mp, unde cei mici se pot apropia în mod firesc de animalele domestice. Este așezată aproape de oraș (doar 12 km depărtare de Piața Universității), astfel că poți ajunge ușor la ea, dar este totuși și suficient de „la țară” încât să reprezinte o adevărată escapadă în natură, departe de blocuri, trafic și tot ce mai implică peisajul urban. Odată ce ați ajuns la Fermă puteți petrece mai mult timp, căci avem și un restaurant unde puteți mânca ceva bun (deschis în weekend-uri și sărbători legale) și apoi, distracția continuă nestingherită.

O vizită la Fermă înseamnă pentru copii mișcare în aer liber, dar și multă joacă în siguranță în locurile special amenajate. Ei vor pleca de la noi știind mai multe despre animalele domestice și despre creșterea acestora. Și adulții vor pleca ceva mai relaxați căci au petrecut timp de calitate, afară, alături de copiii lor, care au fost ținuți fără probleme departe de tabletă.

Mulsul văcuțelor, țesălatul poneilor și hrănitul animalelor – activități pentru grupuri de la grădinițe și școli

Când spunem că avem activități pentru întreaga familie, nu ne lăudăm prea tare. Copiii au aici multă treabă și vor învăța o grămadă de lucruri despre animalele domestice. Nimeni nu se plictisește la Fermă. Ei vor vedea cum se mulge o văcuță harnică și blândă, vor ajuta la țesălatul poneilor jucăuși și, cireașa de pe tort, vor hrăni animalele cu fân. Toate aceste lucruri se întâmplă în siguranță, sub supravegherea personalului nostru care are multă experiență. După ce au hrănit animalele de la Fermă cu morcovi, fân și iarbă și au interacționat cu ele, cei mici duc joaca la nivelul următor.

Copiii care au până în 30 kg se pot plimba cu poneiul (contra cost). Plimbările se fac dacă condițiile meteo, respectiv solul o permit.

Ferma Animalelor – galeria de artă a copiilor

Copiii au mână liberă să coloreze în voie aleile cu cretă, creându-și propriile opere de artă. Apoi se vor amuza desenând planșe cu animalele preferate și acesta este doar începutul.

Artileria grea:Tiroliana & Trambulinele

Ar trebui să vedeți fețele copiilor când descoperă trambulinele (100 și 80 mp), singurele de această dimensiune din țară, și tiroliana care nu obosește niciodată, indiferent câți băieți își fac vânt cu ea. Abia acum copiii vor fi de neoprit și vor face foarte multă mișcare, cu prieteni noi.

Petreceri pentru copii

Partea și mai bună este că un copil poate să își serbeze ziua la Fermă, participând la diverse activități alături de prieteni. Petrecerile de copii sunt cele mai fericite momente pentru cei mici. Este bine să faceți o rezervare acum, căci foișoarele noastre sunt la mare căutare când e frumos afară.

Chiar și când plouă sau ninge și este frig, putem să organizăm petreceri pentru cei mici la etajul hambarului (pentru copii sub 6 ani).

Distracții pentru toată familia

Nici oamenii mari care îi însoțesc nu se vor plictisi, pentru că vor putea bea în tihnă o cafea bună afară, la mesele de picnic, în timp ce văd cum copiii se distrează bine, în aer liber. Toată familia poate lua masa la restaurantul “Căprițele pofticioase” (deschis în weekend și sărbători legale).

Ferma Animalelor se deschide la ora 9:00 dimineața și se închide după amiază. Primăvara și vara, când e ziua mai lungă și copiii încă au chef de joacă, închidem mai târziu.

Pe parcursul weekend-ului dar și al sărbătorilor legale, Ferma Animalelor se deschide tot la ora 9:00, dar programul este mai lung.

Ultima intrare se face cu cel târziu 30 de minute înainte de ora închiderii.

Restaurantul “Căprițele Pofticioase” este deschis doar sâmbătă și duminică și în sărbătorile legale, între 10:00 – 16:30. Se poate întâmpla ca acesta să fie închis în caz de vreme nefavorabilă.

Plimbările cu poneii se fac dacă condițiile meteo, respectiv solul o permit.

Deoarece o parte importantă din animalele din Fermă sunt adaptate și la clima mai rece, Ferma Animalelor este deschisă inclusiv iarna.

Sursa: fermaanimalelor.ro;

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.