Ninsori abundente, de Revelion și Bobotează

ANM a actualizat datele lunare ale prognozei. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Săptămâna 24.12.2018 – 31.12.2018

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale ale intervalului local în sud-vestul țării și în general apropiate de cele specifice perioadei în rest.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în jumătatea de sud a țării, iar în rest va fi în general excedentar, excedent ce va fi mai accentuat în regiunile nordice și centrale.

Săptămâna 31.12.2018 – 07.01.2019

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice perioadei, în regiunile intracarpatice și la munte și ușor mai ridicate în extremitatea de sud-vest a țării. În rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale intervalului.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nordice și centrale și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Săptămâna 07.01.2019 – 14.01.2019

Mediile valorilor termice vor fi vor fi apropiate de cele specifice intervalului în majoritatea regiunilor.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 14.01.2019 – 21.01.2019

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele normale ale perioadei în cea mai mare parte a teritoriului. Excepție va face zona Moldovei unde temperaturile vor fi normale pentru această săptămână.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în limitele normale ale săptămânii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.