Putin, avertisment dur privind amenințarea unui război nuclear

0

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat joi că există în lume o tendinţă crescândă de a subestima ameninţarea cu un război nuclear, relatează agenţia DPA.

”Această tendinţă are loc şi este chiar din ce în ce mai mare”, a declarat Putin jurnaliştilor la Moscova. ”Constatăm în prezent o prăbuşire a sistemului internaţional de control al armelor”, a adăugat el.

Liderul de la Kremlin a avertizat că războiul nuclear ”poate duce la moartea întregii civilizaţii şi posibil chiar a întregii planete”.

Pericolul unui război nuclear este ”într-un fel ascuns, estompat. El pare imposibil sau nu atât de important”, a mai spus Putin în conferinţa sa de presă anuală.

Putin a amai afirmat că acuzaţiile occidentale de spionaj ce vizează Rusia, îndeosebi otrăvirea în Marea Britanie a fostului agent dublu Serghei Skripal, sunt pretexte pentru ”a frâna dezvoltarea” ţării, relatează AFP.

”Dacă nu ar fi existat Skripal, ei şi-ar fi imaginat altceva. Obiectivul este simplu: să frâneze dezvoltarea Rusiei, considerată drept un posibil concurent”, a afirmat Putin în conferinţa se de presă anuală, ca răspuns la o întrebare referitoare la aceste scandaluri.

Putin a criticat de asemenea recenta inculpare a rusoaicei Maria Butina în SUA, unde este acuzată de ”complot” în vederea ”promovării intereselor Rusiei”, ea pledând ”vinovată”.

”Nu înţeleg ce ar putea mărturisi ea ţinând cont de faptul că nu îndeplinea nici un fel de misiune a guvernului”, a declarat Putin. ”Nu înţeleg de ce au închis-o. Nu există nici o bază”, a continuat el.

În opinia lui Putin, sancţiunile economice impuse Rusiei de către Occident sunt rezultatul influenţei crescânde a Rusiei în lume. ”Acest fapt are legătură cu creşterea puterii Rusiei”, a mai spus el.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.