Ionuț Mișa, demis. Mihaela Triculescu, noul șef al ANAF!

0

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să-l demită pe Ionuţ Mişa, şeful ANAF. Premierul a semnat demiterea lui Ionuţ Mişa şi înlocuirea lui cu Mihaela Triculescu.

„Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea din funcţia de preşedinte al ANAF a domnului Ionuţ Mişa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, în special în zona economică, iar ANAF, ca principala, poate, instituţie publică din România, trebuie să-şi schimbe radical comportamentul. ANAF trebuie să demonstreze că are un tratament corect, echitabil şi onest faţă de contribuabili, fie persoană fizică, fie persoană juridică. 2019 fiind un an extrem de intens în acţiuni ale statului în zona economică, în sensul bun, strategia mea privind schimbarea ANAf-ului ave anevoie de o altă conducere la această instituţie”, a precizat, în cadrul unei declarații de presă, ministrul Teodorovici.

Ministrul de Finanţe şi premierul au discutat aproximativ o oră pentru demiterea şefului ANAF.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a solicitat demisia șefului ANAF, Ionuț Mișa.

Potrivit România TV, cererea a fost trimisă încă de la sfârșitul anului trecut, într-o scrisoare adresată premierului Viorica Dăncilă.

Eugen Teodorovici este nemulțumit de gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat și de stadiul implementării reformelor din cadrul ANAF, iar scrisoarea în care cere demisia şefului instituţiei datează din 28 decembrie 2018

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.