Un nou summit Trump-Kim Jong Un, iminent!

Share:

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, s-a declarat optimist cu privire la posibilitatea ca un al doilea summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un să aibă loc în curând, transmite AFP.

Preşedintele Trump, care a avut un prim summit istoric cu Kim în iunie 2018, la Singapore, a dezvăluit marţi că a primit ‘o scrisoare formidabilă’ din partea liderului nord-coreean şi a salutat bunele relaţii cu acesta.

‘Rămân multe de făcut, dar am încredere că, într-un viitor apropiat, preşedintele Trump şi preşedintele Kim vor avea posibilitatea de a se întâlni din nou’, a declarat Pompeo, într-un interviu acordat joi la postul de televiziune Fox News.

Acest summit va permite să se lucreze pentru ‘o Americă mai sigură, cu o ameninţare mai redusă nu doar de lansare spre noi (SUA – n.red.) de arme nucleare, dar şi de proliferare nucleară’, a mai indicat Pompeo.

El a lăsat să se înţeleagă că nu se aşteaptă ca un al doilea summit, dacă va fi organizat, să prilejuiască un acord definitiv în privinţa dosarului nuclear nord-coreean.

‘Aş fi surprins dacă am parcurge tot acest drum în cursul întâlnirii, dar ar fi fantastic să realizăm acest lucru’, a adăugat Pompeo.

La summitul de la Singapore, Trump şi Kim au semnat un acord redactat în termeni puţini precişi cu privire la denuclearizarea Peninsulei Coreene.

SUA insistă de atunci ca Phenianul să abandoneze armele nucleare înaintea oricărei relaxări a sancţiunilor economice la care este supus şi pe care liderul nord-coreean le-ar vrea ridicate în prealabil.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.