Maria Grapini i-a scris președintelui CE în scandalul provocat de Austria!

Share:

Duminică, 6 ianuarie, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a declarat, la Timișoara, că va interpela din nou Comisia Europeană, în privința celei mai grave decizii a Austriei privitoare la indexarea alocațiilor pentru copii, în funcție de costul vieții din statul membru în care aceștia își au reședința. 

Luni, 7 ianuarie, imediat ce a ajuns la Bruxelles, Maria Grapini s-a ținut de cuvânt, a întocmit și transmis o scrisoare oficială, adresată președintelui CE, Jean-Claude Juncker.

Umanista îi reamintește liderului Comisiei că cetățenii UE plătesc impozite și contribuții la sistemele naționale de protecție socială în același mod ca resortisanții naționali, ceea ce, din punct de vedere legal, înseamnă că au dreptul la aceleași prestații.

Maria Grapini invocă, în scrisoarea transmisă lui Juncker, și răspunsurile primite până în prezent din partea Comisiei Europene, în care scrie clar că regulamentele Uniunii Europene privind coordonarea sistemelor de securitate socială stabilesc norme comune pentru plata prestațiilor familiale pentru lucrătorii angajați în alt stat membru, astfel că lucrătorii mobili au dreptul la aceleași alocații pentru copii ca lucrătorii locali, indiferent de locul de reședință al copiilor!

Europarlamentarul umanist a transmis, de la Bruxelles, că speră ca demersul să-i fie susținut de România și în Consiliu. cum este etic, moral, legal dar mai ales patriotic!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.