Premierul Dăncilă continuă seria gafelor

Share:

Premierul Viorica Dăncilă s-a bâlbâit, miercuri, în debutul ședinței de Guvern, când a spus că România „a devastat” state puternice precum Franța, Germania și Italia la capitolul exporturilor. Ulterior, premierul şi-a corectat greşeala.

În debutul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că România a înregistrat în 2018 creștere economică, după care șefa Guvernului a început să ofere exemple concrete din diferite sectoare ale industriei.

„România continuă să câștige noi piețe printr-un export tot mai competitiv în UE. În primele 10 luni ale anului 2018, România a înregistrat o majorare a exporturilor cu 9,2%, în timp ce la nivelul celor 28 de state membre exporturile au crescut doar cu 5,3%. România se situează pe locul 7 în ceea ce privește dinamica exporturilor totale, devastând ….. devansând state puternice precum Franta cu 4,6%, Germania cu 4,1% sau Italia cu 3,8%”, a spus Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Nu este prima dată când premierul Viorica Dăncilă face greşeli de exprimare. În noiembrie 2018, premierul Viorica Dăncilă a făcut confuzie între „predilecţii” şi „predicţii”, în declaraţia de dinaintea şedinţei de Guvern. Astfel, referindu-se la date ale INS, ea a spus că „sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă, cu argumente incontestabile, predilecţiile opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau, mai grav, a unor instituţii publice”.

În ședințele de Guvern, Viorica Dăncilă a citit anul 2020 ca „20-20”, a spus „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină” și a spus că „reducem democrația” în loc de „reducem birocrația”.

Gafe a făcut şi în timpul vizitelor externe. Afflată într-o vizită la Bruxelles, premierul Viorica Dăncilă a vorbit la întâlnirea cu membrii Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European despre femeia jandarm „bătută cu bestialitate de protestanţi”, în loc de protestatari.

Viorica Dăncilă a fost aspru criticată şi pentru gafa din timpul vizitei în Muntenegru. Atunci, a încurcat Priştina cu Podgorița. Aflată la Podgorica, capitala Muntenegrului, premierul Viorica Dăncilă a susţinut, într-o conferinţă de presă comună cu premierul muntenegrean Duško Marković, că se bucură să fie la Pristina (capitala Kosovo).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.