Scandal uriaș la Spitalul Județean de Urgență Craiova

0

Medicii rezidenţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova vor trebui să-şi plătească mesele în timpul gărzilor, mese de care până acum beneficiau gratuit. Spre deosebire de ei, medicii specialişti şi medicii primari vor continua să primească mese gratuite.

„Vă rugăm să îi informați pe medicii rezidenți care efectuează gărzi în secția dumneavoastră că spitalul va asigura masa doar pentru medicii specialiști sau primari.

Medicii rezidenți care doresc să mânânce la bucătăria spitalului o pot face contracost”, au fost informaţi medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Anunţul i-a revoltat pe medici, care consideră măsura discriminatoare.

„Total nefericită această idee. O măsură neinspirată care îi vizează fix pe acei medici la început de drum ce ar trebui încurajați, nu excluși de la aceste beneficii care oricum sunt extrem de mici. Porția unui medic este evaluată la mai puțin decât porția unui pușcăriaș, astfel că și calitatea este pe măsură. Rezidenții sunt obligați să facă o gardă pe săptămână și aveau dreptul la trei mese, dimineață, prânz, seara. Chiar dacă uneori nici nu ajung să mănânce acea masă, este o chestiune de principiu”, a declarat Eleodor Cârstoiu, președintele Sindicatului Promedica, potrivit Ziarului de Craiova.

Conducerea spitalului spune că este vorba de un contract vechio de 10 ani, care a expirat.

„Contractul pentru asigurarea mesei a fost încheiat în urmă cu aproximativ 10 ani, iar acum s-a prelungit acest contract cu șase luni până la finalizarea unei noi licitații. La vremea respectivă, furnizorul de hrană a susținut că va asigura mesele medicilor rezidenți cu titlu gratuit pentru că erau foarte puțini. În acest moment, în spital sunt peste 80 de medici rezidenți, iar firma ne-a transmis că nu le mai poate asigura mesele gratuite, dar le poate oferi în continuare contracost. Practic, i-am înștiințat pe medici de o măsură care ne-a fost impusă și nouă. Poate părea neechitabilă și discriminatorie, dar nu are legătură cu noi”, a declarat dr. Mihaela Cheie, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

Norma de hrană pentru o gardă, conform declarațiilor reprezentanților spitalului, este de 12 lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.