Bugetul de stat pentru 2019, în Parlament, abia în februarie 2019

0

Bugetul României pentru 2019 a fost amânat din nou. Surse politice citate de România TV spun că bugetul pentru acest an va intra în dezbaterea Parlamentului abia în luna februarie. 

Se schimbă calculele politice în privinţa bugetului pentru 2019. Deja sunt în întârziere cei de la Guvern cu aprobarea bugetului în şedinţa Executivului, iar surse politice susţin că se va mai prelungi situaţia aceasta.  Dacă iniţial cei de la Putere aşteptau ca în jurul date de 20 ianuarie să se adopte în Guvern bugetul, iar mai apoi să fie trimis la Parlament, astfel încât să se facă o sesiune extraordinară în ultima săptămână din ianuarie, lucrurile s-au schimbat acum pentru că încă se mai lucrează pe cifre la acest buget cu atât mai mult cu cât Ministerul de Finanţe şi-a propus o ţintă de deficit ambiţioasă de 2,5%.

Prin urmare, până nu sunt gata toate aceste calcule la Ministerul de Finanţe, nu se poate adopta bugetul în şedinţa Executivului şi spun sursele citate că cel mai probabil parlamentul va începe dezbaterea proiectului de buget pentru 2019 abia în februarie în sesiunea normală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.