Cod roșu în obrazul primarilor bucureșteni, de la cel mai mare, până la cel mai mic

0

Umaniştii atrag atenţia reprezentanţilor Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti precum şi primarilor de sector că deszăpezirea străzilor secundare se face cu dificultate, iar utilajele de mici dimensiuni folisite în marile capitale europene pentru deszăpezirea trotuarelor, la noi sunt inexistente. Totodată, este de necrezut dar deszăpezirea trecerilor de pietoni şi a staţiilor RATB în municipiul Bucureşti încă se face manual, la lopată. Asta deşi strategia de salubrizare prevede un număr mai mare de utilaje şi echipamente performante pentru îndepărtarea şi topirea zăpezii.
“Deși nu a fost decretat cod roșu, cei 16 centimetri depuși pe carosabil au creat suficiente probleme. Și nu pe străzile principale, pe care, într-un exces de zel specific, mergând după zicala „afară-i vopsit gardul, înauntru-i leopardul”, primarii bucureșteni le-au adus „la negru”. Pe marile artere se putea circula, însă, ceea ce, se pare, aceștia au uitat, este că, pentru a ajunge să circuli pe bulevarde, trebuie să străbați străzi secundare.
       Astfel, oamenii încă înoată în zăpada care blochează străzile și aleile dintre blocuri, în timp ce primarii din Capitală se bat cu pumnii în piept cum că s-au luptat toată noaptea cu nămeții și i-au biruit. Biruiți s-au dovedit însă, astăzi, a fi acești primari, care merită, pe drept cuvânt, cartonașul roșu pentru modul jenant în care s-au implicat în îndepărtarea zăpezii de acolo de unde cetățeanul avea și va avea mereu cea mai mare nevoie de sprijin.
       Acești primari, de la mic la mare, s-au aventurat să achiziționeze utilaje, să încheie contracte care nu îi ajută deloc pe cetățeni, fiindcă utilajele de mari dimensiuni cu care primăriile bucureștene defilează pe marile bulevarde nu vor putea niciodată să intre pe străzile secundare, fiindcă nu au loc. Acest tip de intervenție necesită utilaje specifice, care pot degreva inclusiv trotuarele. Nemaivorbind de faptul că prioritatea zero pentru ei trebuia să o constituie degajarea căilor de acces în spitale și alte instituții de interes public imediat.
       În tot acest context, consider că toți cetățenii Capitalei ar trebui să decreteze „cod  roșu” pentru obrazul primarilor bucureșteni, fiindcă, dacă vom aștepta să le fie lor jenă și să roșească, așteptarea va rămâne zadarnică.
       Nu am văzut zilele acestea în Bucureşti utilaje care să acţioneze pe trotuare şi în spaţiile înguste, nu este suficient că se deszăpezesc marile artere şi se aruncă cu material antiderapant ! Primarii să nu uite că Bucureştiul are şi trotuare de deszăpezit iar cetăţenii au dreptul să circule în siguranţă şi întru-un mod civilizat !” a declarat Coordonatorul Naţional al Partidului Umanist, Cristian Popescu Piedone.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.