Expoziţia SENSi/aBILITY, la Galeria de artă contemporană Odeon

0

Expoziţia SENSi/aBILITY a artiştilor plastici Georgeta Grabovschi, Rodica Toth Poiată şi Corneliu Ionescu a fost vernisată, vineri, la Galeria de artă contemporană Odeon.

„SENSi/aBILITY este un joc de cuvinte pe care mi l-am permis şi pe de o parte avem sensibility, care înseamnă sensibilitatea artiştilor în primul rând, dar şi a temei pe care o prezintă domniile lor, pentru că vorbim de sensibilitate, de graţie şi de atribute care sunt asociate în mod normal femeii, iar pe de altă parte avem sens ability – abilitatea de a da sens, adică de a da o semnificaţie suplimentară faţă de ceea ce imaginea ne dezvăluie la prima vedere”, a explicat Mimi Necula, curatorul expoziţiei.

Ea a precizat că cei trei pictori prezenţi în expoziţie au în comun, în primul rând, tematica – „o explorare, în egală măsură, a sensibilităţii umane, îndeosebi a celei femeieşti, pe care o valorifică în diferite ipostaze plastice de mare rafinament, atât compoziţional, cât şi cromatic”.

Expoziţia cuprinde 24 de lucrări de pictură.

Membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România, cei trei artişti au înscrise în activitatea lor numeroase expoziţii personale şi de grup, lucrările acestora aflându-se în colecţii particulare din ţară şi străinătate.

Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 31 ianuarie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.