Iohannis respinge, din nou, propunerile PSD la Ministerele Transporturilor și Dezvoltării

0

Guvernul şi Preşedinţia vor ajunge din nou la CCR din cauza propunerilor făcute pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării. Klaus Iohannis a anunţat luni seară că va refuza din nou nominalizările Liei Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. 

În replică, Guvernul a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională. Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat, luni, pentru Mediafax că dacă șeful statului va relua aceleași motive pentru a invoca refuzul celor doi miniștri, atunci Executivul „nu poate decât să sesizeze CCR” pentru a constata existența unui conflict juridic de natură constituțională.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că va refuza iar propunerile de miniștri la Dezvoltare și Transporturilor. „Aceste două propuneri vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni. Vor fi analizate documentele și vor fi reexpediate la Guvern. Nu am primit niciun fel de alte propuneri și discuțiile pe care le-am purtat nu au vizat alte propuneri. Rezolvarea e foarte simplă. Partea guvernamentală să citească cu atenție legislația invocată de mine și PSD nu are decât să vină cu niște propuneri care să mă convingă că ministerele vor fi conduse bine”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Premierul Viorica Dăncilă  i-a propus din nou pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici pentru funcţiile de miniştri ai Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, considerând că aceste propuneri respectă toate condiţiile prevăzute de Constituţie şi de legile organice aplicabile.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.