Dăncilă, atac dur la adresa lui Iohannis

Share:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți seară că refuzul președintelui Klaus Iohannis de numire a miniștrilor propuși la Dezvoltare și Transporturi are efecte care trec dincolo de granițele României pentru că pe perioada exercitării președinției Consiliului UE se vor lua decizii, pe cele două paliere, care vizează peste 500 de milioane de cetățeni din UE. Dăncilă a adăugat că din punctul său de vedere, Guvernul trebuie să sesizeze iar CCR.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară, referitor la refuzul preşedintelui de a accepta nominalizările pentru cele două posturi de ministru că ”trebuie mers la Curtea Consitiţională”. Dăncilă a explicat că ”acesta este pasul care trebuie urmat”, având în vedere că preşedintele Klaus Iohannis nu pare a înţelege că deciziile pe care le ia au efect asupra unor mari dosare europene şi afectează peste 500 de milioane de oameni.

„Este o situatie dificila, e greu de explicat la Bruxelles ca doua portofolii importante nu au ministri. Sunt dosare importante pe agenda europeana, care presupun luarea unor decizii. Cred ca aceste lucruri nu dau bine nici la nivel intern pentru ca romanii nu inteleg de ce doua nominalizari care nu au niciun fel de probleme nu sunt acceptate de Presedinte in conditiile in care nu sunt probleme de legalitate, mai putin inteleg europenii.

In fiecare stat membru a existat consens pe parcursul presedintiei Consiliului UE. Este greu de ce de dragul luptei interne punem in pericol decizii importante nu numai pentru Romania.

Acesta impotrivire a Presedintelui nu are doar un impact national, ci unul european, pentru ca deciziile pe cele doua domenii fac referire la toti cetatenii europeni. Presedintele trebuie sa inteleaga ca dosarele legate de Transporturi si Dezvoltare influenteaza viata a peste 500 de milioane de cetateni, sper ca Presedintele sa realizeze in ultima clipa si sa accepte aceste nominalizari.

Ne gandim sa mergem la CCR, acesta este pasul pe care trebuie sa il facem. Vom avea o decizie pe care o vom lua in coalitie, dar din punctul meu de vedere trebuie mers la CCR”, a spus Dăncilă la A3.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.