Gripa mai face două victime în Arad

0

Gripa mai face două victime în judeţul Arad. Într-unul din cazuri infecţia cu virusul gripal a fost confirmată, în celălalt caz există suspiciune şi se aşteaptă confirmarea. Numărul deceselor a ajuns la 10.

Unul din cele două decese a avut loc luni, 14 ianuarie. Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad, este vorba despre un bărbat de 82 de ani din oraşul Chişineu Criş. Acesta a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad duminică, 13 ianuarie, la orele dimineţii. Se afla în stare comatoasă de gradul II, fiind internat direct pe Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI II), cu suspiciune de gripă.

Bătrânul mai avea însă şi o mulţime de alte patologii: hipertensiune arterială, accident vascular cerebral sechelar, insuficienţă respiratorie acută, insuficienţă renală acută, amputaţii bilaterale de coapse, anemie şi acidoză metabolică. În dimineaţa zilei de 14 ianuarie i s-au recoltat probe care au fost transmise Institutului Cantacuzino de la Bucureşti pentru confirmarea sau infirmarea virusului gripal. Dar câteva ore mai târziu (în jurul orei 11 a zilei de luni), bărbatul a decedat, potrivit aradon.ro.

Cel de al doilea deces a avut loc marţi, 15 ianuarie, în jurul orei 14. E vorba de un bărbat de 40 de ani din localitatea Cuied. El a ajuns la Spitalul Judeţean Arad pe 5 ianuarie, când a fost internat pe Secţia de boli infecţioase. O zi mai târziu a fost transferat pe Secţia ATI. Pe 7 ianuarie i s-au recoltat probe, iar luni, 14 ianuarie a venit şi rezultatul analizelor de la Bucureşti, care a confirmat infecţia cu virusul gripal de tip A. Cum spuneam, a doua zi după confirmare, bărbatul a murit. Pe lângă gripă, el suferea şi de alte afecţiuni: bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie acută şi obezitate de gradul III.

Potrivit DSP Arad, niciunul dintre cei doi bărbaţi care au murit nu era vaccinat împotriva gripei.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.