Ministrul Pintea vrea să grăbească deschiderea Centrului de Mari Arşi de la Timișoara

0

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri, la Timişoara, că România este deficitară în momentul de faţă la numărul de paturi destinate marilor arşi şi vrea să grăbească deschiderea Centrului de Mari Arşi (CMA) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, în luna mai, pentru că mai are de primit doar aparatura de la Ministerul Sănătăţii, pentru care licitaţia a fost deja finalizată.

„Am discutat cu managerul spitalului şi cu şeful secţiei de chirurgie plastică şi am convenit ca atunci când se va face livrarea acestor aparate, spitalul să contribuie cu ceea ce lipseşte, chestiuni minore, pe care le are (scaune, pense, n.r.), astfel încât în luna mai să putem aproba o linie de gardă pentru marii arşi şi să dăm drumul centrului, aşa cum trebuie”, a afirmat ministrul Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

Sorina Pintea a explicat că partea de dotare a Centrului de Mari Arşi, cu infrastructura finanţată de Consiliul Judeţean Timiş, se face prin Banca Mondială (BM), iar Programul BM a fost implementat începând cu 2012, în anul 2018 fiind făcute primele licitaţii pentru aparatura medicală.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că o comisie de specialitate formată din medici a stabilit necesarul de dotare pentru un centru de mari arşi, care cuprinde 94 de poziţii, până acum fiind parcurse deja două licitaţii, prima pentru 34 de echipamente livrate deja, iar ofertele celei de-a doua licitaţii au fost deschise pe 17 decembrie.

La Centrul de Mari Arşi s-au construit cinci boxe noi – paturi special dotate pentru această patologie, iar din punct de vedere al infrastructurii, acesta este cel mai modern din România, conform managerului Spitalului Judeţean Timişoara, dr. Marius Craina.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.