Moțiunea de cenzură împotriva Theresei May, respinsă la limită

Moţiunea de cenzură a Partidului Laburist contra Guvernului Theresei May a fost respinsă la limită, miercuri seara, în Camera Comunelor, cu 325 la 306 voturi, relatează BBC News.

Sunt mulţumită că membrii Camerei Comunelor au respins moţiunea împotriva Guvernului, nu voi trata cu uşurinţă această responsabilitate. Voi continua să lucrez în sensul promisiunii solemne faţă de poporul acestei ţări şi pentru ieşirea din Uniunea Europeană”, a declarat Theresa May după anunţarea rezultatului.

Camera Comunelor a respins la limită, miercuri seară, moţiunea de cenzură depusă de opoziţia laburistă la adresa Guvernului Theresa May, care rămâne astfel în funcţie şi încearcă să găsească soluţii pentru depăşirea impasului în procedura Brexit.

Moţiunea de cenzură a Partidului Laburist contra Guvernului Theresei May a fost respinsă miercuri seara în Camera Comunelor, cu 325 la 306 voturi, relatează BBC News.

Acordul încheiat de Theresa May cu Bruxellesul a obţinut marţi doar 202 voturi pentru în Camera Comunelor, comparativ cu 432 de voturi împotrivă. Aceasta este cea mai grea înfrângere suferită de un lider britanic începând din anii 1920. Acest vot istoric a lăsat Regatul Unit într-o incertitudine în ce priveşte viitorul său, cu două luni şi jumătate până la Brexit, prevăzut pe 29 martie.

Imediat ce a fost cunoscut votul privind acordul, liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn a prezentat o moţiune de cenzură împotriva guvernului, calificând acest rezultat drept ”catastrofal”.

Iniţiativa lui Corbyn are însă puţine şanse de reuşită. Partidul Conservator, formaţiunea politică a Theresei May, şi micul partid ultra-conservator nord-irlandez DUP, care au dus greul acordului privind Brexit-ul, nu au de fapt nici o dorinţă de a se vedea înlocuiţi de către laburişti la frâiele ţării. Începând de marţi seara, DUP şi mai mulţi deputaţi rebeli conservatori au anunţat că o susţin pe Theresa May.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.