Bolsonaro vrea „reinstituirea ordinii și democrației” în Venezuela

0

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro (extremă dreapta) a declarat joi că va întreprinde tot posibilul ‘pentru a reinstitui ordinea şi democraţia’ în Venezuela, în timp ce ministrul său de externe Ernesto Araujo s-a întâlnit cu lideri ai opoziţiei venezuelene, relatează Reuters.

Guvernul lui Bolsonaro a declarat sâmbătă că îl recunoaşte pe Juan Guaido, un lider al opoziţiei care conduce legislativul de la Caracas, drept preşedinte de drept al Venezuelei, chiar dacă Guaido nu s-a autointitulat astfel.

Socialistul Nicolas Maduro şi-a început săptămâna trecută al doilea mandat prezidenţial sub un val de critici internaţionale, care îl descriu drept un şef de stat nelegitim, ale cărui politici au aruncat Venezuela în cea mai gravă criză economică din istoria sa.

‘Vom continua să facem tot ce e posibil pentru a restabili ordinea, democraţia şi libertatea acolo’, a declarat Bolsonaro, într-o înregistrare video în care apare alături de preşedintele Curţii Supreme din exil a Venezuelei, Miguel Angel Martin.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.