Numărul victimelor cauzate de gripă a ajuns la 14

0

O femeie de 81 de ani din municipiul Arad a murit, în noaptea de joi spre vineri, în spital, în urma complicaţiilor provocate de gripă, medicii afirmând că pacienta nu era vaccinată şi s-a tratat iniţial la domiciliu. De asemenea, INSP a anunţat alte două noi decese din cauza gripei: un barbat in varsta de 69 ani, din jud.Timis, şi un barbat in varsta de 71 ani, din Bucuresti. 

Femeia decedată de gripă în judeţul Arad a fost confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nu fusese vaccinata antigripal.

„Pacienta nu era vaccinată şi nu s-a prezentat la medic după primele simptome, alegând să se trateze la domiciliu”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Daniela Cârnaţu.

Tot joi au decedat şi doi bărbaţi, ambii diagnosticaţi cu gripă. Este vorba despre un bărbat în varsta de 69 ani, din jud. Timis, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal, şi un bărbat in varsta de 71 ani, din Bucuresti, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal.

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, joi, că, dată fiind creşterea numărului de infecţii respiratorii acute, specialiştii au anunţat debutul sezonului gripal. Săptămâna trecută s-au înregistrat 1.155 de cazuri de gripă clinică.

MS precizează că a achiziţionat 1.300.000 de doze de vaccin antigripal, până în prezent fiind imunizate prin cabinetele medicilor de familie peste 1.244.000 de persoane din categoriile de risc.

Restul de peste 55.000 de vaccinuri se află în cabinetele medicilor de familie sau în stocul DSP.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.